En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ballı Lokma Tatlısı 

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ballı Lokma Tatlısı 
Ballı Lokma Tatlısı 

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Ballı Lokma Tatlısı  tam size göre. Ballı bir lokmanın yanında dondurmadan daha iyi ne olabilir?  Bunun gibi bayılacağınız fırında kabak tatlısı tarifimizi de gördünüz mü? Haydi bir an önce keşfedin!

Ballı Lokma Tatlısı  Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı su, oda sıcaklığında
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı mısır unu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı bal
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet Algida Maraş Usulü Sade Dondurma, her porsiyon için 1 top

Ballı Lokma Tatlısı  Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta suyla balı karıştırın, mayayı da ilave edip 5 dakika bekletin. Bu arada başka bir kapta un, mısır unu ve tuzu karıştırın. Ballı su ile mayayı kuru malzemelerinizin üzerine döküp iyice karıştırın. Üzerini streç film ile sarıp oda sıcaklığında 30 dakika kadar, üzerinde baloncuklar çıkmaya başlayana dek dinlendirin. Bu karışımı aynı zamanda 24 saat kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
  2.  
  3. Lokmaları pişirmeye hazır olduğunuzda fritözü 180°C’ye getirin ya da sıvı yağ döktüğünüz tavanızı orta ateşte ısıtın. Yağın kızmasını beklerken fırın tepsisine ya da genişçe bir kaba kağıt havlu serin.
  4.  
  5. Bir tatlı kaşığı dolusu hamuru sıvı yağın içine atın. Bu işlemi bir kaç kez tekrarlayın, fakat tavayı çok doldurmayın yoksa tavanın ısısı aniden düşeceği için lokmalarınız fazla yağlı olacaktır. Bir seferde 6 adet kızartmak idealdir. Alt tarafları altın rengi alana dek, her iki yüzünü de yaklaşık 2’şer dakika kızartın.
  6. Piştiklerinde lokmaların her tarafı altın renginde olacaktır. Kevgir yardımıyla lokmaları yağdan alıp kağıt havluların üzerinde süzülmeye bırakın. Lokmaları servis tabağına yerleştirdikten sonra üzerlerine bal dökün, Algida Maraş Usulü Sade Dondurma ekleyerek sıcak servis edin.
  7.  

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Ballı Lokma Tatlısı  ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020