Geleneksel lezzetlerimizden Ballı Sufle , şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Sufle yapmanın çok zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? İşte fikrinizi değiştirecek bir tarif…
Ballı Sufle Malzemeleri
- 1,5 su bardağı süt
- 1 adet limon, kabuğunun rendesi
- 2 adet yumurta
- 50 mililitre (ml) bal
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tutam tuz
- 25 gram (g) pudra şekeri
Tabaklar İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Servis İçin
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı Carte d’Or Classic Kaymaklı Dondurma
Ballı Sufle Nasıl Yapılır?
- Sufle kaplarının içini tereyağ ile yağlayıp pudra şekerini serpin. Bu işlem, suflelerin dışında hafif ve lezzetli bir kabuk oluşmasını sağlayacak. Süt ve limon kabuğu rendesini kısık ateşte kaynayana kadar ısıtın sonra kenara alın. Bu arada 2 yumurtanın beyazını bir kaba, sarılarını ise başka bir kaba ayırın. Yumurta sarılarının içine bal, mısır unu ve tuz ilave edip 1 dakika süreyle çırpın.
- Sütü bu karışımın üzerine süzgeçten geçirerek d.kün ve çırpmaya devam edin. Sonrasında bu karışımı tekrar sütü ısıttığınız tencerenin içine koyun ve çırparak orta ateşte ısıtmaya devam edin. Kremanızın topak topak olmaması için sürekli çırpın, ısındıkça koyulaşmaya başlayacaktır. İyice koyulaştığında ve pürüzsüzleştiğinde ateşten indirip soğumaya bırakın.
- Kremanız soğuduğunda yumurta beyazlarını 1-2 dakika çırpmaya başlayın. Yumurta
- beyazı köpüklenmeye başladığında çırpmayı bırakmadan yavaş yavaş şekeri ilave edin. Bu karışımın dörtte birini kremanıza ekleyin ve yedirin. Kalan yumurta beyazı karışımını da aynı şekilde kremaya ekleyerek yavaşça yedirin. Karışımı sufle kaplarına dökün ve
- tamamını doldurduğunuz kapların üzerlerini bir spatulayla düzleştirin.
- Fırınınızı 180°C’de, içinde fırın tepsisi ile birlikte ısıtın. 25 gr pudra şekerini suflelerin
- üzerine serpin ve üzerleri altınımsı renk alıncaya ve 1-2 cm şişinceye kadar pişirin.
- Piştikten sonra suflelerin üzerine biraz pudra şekeri serpip yanında kaymaklı dondurma
- ile hemen servis edin.
Bu nefis Ballı Sufle tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.