En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bamya Çorbası

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bamya Çorbası
Bamya Çorbası

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Bamya Çorbası yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Konya mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan , bol ekşili tadı ile en sevdiğiniz tarifler arasında yerini alacak. Selçuklu saraylarında gelişen ve Mevlevi geleneği ile harmanlanan Konya mutfağının en önemli lezzetinden bamya çorbası, yüzyıllardır düğün ve benzeri özel davetler başta olmak üzere sofraların olmazsa olmazı olarak bilinir. Çiçek bamya ile hazırlanan bamya çorbası; ipe dizilerek kurtulan, ardından ovularak tüylerinden arındırılan çiçek bamyalarla hazırlanır. Kullanılan et kuyruk yağıyla kavrulur, bamyalar bol limonlu suda haşlanır.  Aslında her şey bamya yemeği yapıyormuşsunuz gibi başlıyor. Kuşbaşı doğradığınız etleri ekliyorsunuz. Sonrasında da sırasıyla salça, sıcak su ve bamya tencerenin içine dahil oluyor. En son limon suyu ekleniyor.  Eğer bu tarifi yaparken taze bamya kullanıyorsanız, bamyaları soyarken çok dikkatli olmalısınız. Bamyaların başlarını keserken derin kesmemeye özen gösterin aksi takdirde çorbanızda istenmeyen bir kıvam oluşacaktır. İnce uçlu ve keskin bir bıçak kullanmanızı öneriyoruz. Yaz aylarının en faydalı ve sağlıklı sebzelerinden birisi olan bamyanın aynı lezzetini kışın da yakalamak mümkün. Tabii ki bunun için oldukça hassas olan bamyanın nasıl saklanacağını bilmeniz gerekiyor. Yaz aylarının vazgeçilmezi bamya dondurucuda nasıl saklanır, bamya çiğ olarak dondurucuya konur mu, bamya konservesi nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını merak ediyorsanız sizi detaylı tarifimize alalım… Bir porsiyon yaklaşık 45 kaloridir. Ayrıca 4,41 gram karbonhidrat, 1,25 gram protein, 2,3 gram yağ içerir. Bamya lifli bir sebze olduğu için bağırsakları çalıştırır. Besin değeri bakımından yüksek, protein, vitamin ve mineraller bakımından zengindir.

Bamya Çorbası Malzemeleri

  • 1 adet soğan
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 300 gram (g) dana eti, kuşbaşı doğranmış
  • 150 gram (g) bamya
  • 1,5 litre (l) su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • yarım tatlı kaşığı tuz

Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Dana etini kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. 
  2. İki yemek kaşığı sıvı yağı derin bir tencereye alıp ısıtın. Yağ ısındıktan sonra etleri ekleyip kavurun. 
  3. Orta ateşte dana etini yumuşayana kadar pişirin. Su kaynarken oluşan köpükleri suyun berrak olması için temizleyin. 
  4. Et suyu hazır olduktan sonra haşlanan etleri kevgir yardımıyla ayırın. Et suyunu da ayrı bir yere alın. 
  5. Orta boy bir tencerede soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşince yumuşayan kuşbaşı etleri ekleyin. 
  6. Salçayı ekleyerek birkaç dakika kavurun. Salçanın kokusu çıktıktan sonra süzdüğünüz berrak et suyunu karışıma ekleyin ve birkaç dakika salçayla suyu pişirin. 
  7. Kaynamaya başlayan et suyuna bamyaları ilave edin. Tuz ve limon suyunu da ekledikten sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin ve yanında limonla beraber servis yapın.

Bu nefis Bamya Çorbası tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020