En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bamya Kızartması Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bamya Kızartması Tarifi
Bamya Kızartması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Bamya Kızartması Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Çocukken “Yemekte ne var?” sorularımıza “Bamya yemeği” cevabını aldığımızda düşen suratlarımızı herkes hatırlayacaktır… Bazı sebzeler var ki çocukken tadını çok sevmediğimiz ama büyüdükçe ve faydalarını öğrendikçe sofralarımızda sık sık yer verdiğimiz. İşte bamya da böyle bir lezzet! Zeytinyağlı ya da etli olarak, bol limon sulu hazırladığımız bamya yemeğini bilmeyen yoktur. Ama genelde az kişi için ölçüsünü tutturamadığımızdan tek başımızayken yapmaktan biraz çekiniriz… Öyleyse tek kişilik bamya tarifimize mutlaka göz atın deriz! Pazar tezgahlarında diğerlerinden biraz daha büyük boyutta olan bamyaları görüp, nasıl değerlendireceğinizi merak ettiğiniz mutlaka olmuştur, şimdi cevaplıyoruz: Bamya kızartması! Bilenin bayılarak tükettiği, henüz duymamış olanlarınsa “Bamya kızartması nasıl olur?” sorularının zihninde yankılandığı bir lezzet kendisi… Bamya kızartmasının yapılışı, diğer sebze kızartmalarına benzese de bazı küçük farklılıklar var. Bamya kızartmasının muhteşem çıtırlığına ulaşması için yumurta ve Knorr Çıtır Pane Harcına bulayarak kızartma tenceresine bırakıyoruz. 3 dakika renk alana kadar kızartıyoruz, işte bamya kızartmanız hazır! Bamya kızartmasını sevdiyseniz, sizin için harika bir tarifimiz daha var: dört çeşit sebze kızartma! Bu tarifimizde bamya kızartmasının yanına domates, kabak ve biberin lezzetini de ekliyoruz, üzerine yoğurtla servis ediyoruz… Aynı zamanda yediklerinize dikkat ediyorsanız, bu tarifi favoriniz olacak çünkü sebzeler fırında kızartılıyor! Bamya kızartmasına daha hafif bir alternatif arıyorsanız, denemek için hiç vakit kaybetmeden sizi dört çeşit sebze kızartma tarifimize alalım! 1 porsiyon bamya kızartması yaklaşık 231 kaloridir.

Bamya Kızartması Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) bamya, sapları temizlenmiş
  • 2 adet yumurta, çırpılmış
  • 1 adet knorr çıtır pane harcı

Kızartmak için

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

Bamya Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pane harcı ve yumurtaları ayrı çukur tabaklara alın, orta boy bir tencerede ayçiçeği yağını ısıtın.
  2. Bamyaları önce yumurtaya, sonra pane harcına bulayıp ısınan yağın içerisinde 3 dakika renk alana dek kızartın.
  3. Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını alın.

Bu nefis Bamya Kızartması Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020