En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Barbunya Pilaki

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Barbunya Pilaki
Barbunya Pilaki

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Barbunya Pilaki tam size göre. Pilaki, Türk mutfağının zeytinyağlı, başlıca soslu yemeklerinden birkaçına verilen isimdir ve en bilineni barbunya pilakidir. Sofraların klasiklerinden olan barbunya pilaki, protein açısından çok zengin bir yemektir. İçerdiği B ve E vitaminleriyle barbunya pilaki yemeğinin kanser riskini azalttığı, kolesterole iyi geldiği bilinir. Genelde meze olarak tüketilen barbunya pilakiyi hazırlaması da çok kolay. Başlı başına tam bir protein deposu olan barbunya, fasulyenin başka bir türü olarak yazın tazesiyle kışın kurusuyla, içine biraz havuç ve patates katınca sofralarda en çok aranan yemeklerden olur. Zaten zeytinyağlı denince akla ilk gelen yemeklerden birisidir barbunya pilaki. Knorr Tencere Yemekleri İçin Baharatlı Çeşni ile hazırladığımız barbunya pilaki tarifimiz ise öyle her yerde yiyemeyeceğiniz başka bir lezzete bürünüyor. Bol bulunduğu yaz aylarında alıp dondurucuda saklamak aynı tadı kış aylarında yakalamayı da kolaylaştırır. Dolapta uzun süre hazır beklemesi de yüzleri güldürür. Zeytinyağlı yemeklerin içerisine atılan bir küp şekerin lezzetini ve kıvamını daha da güzelleştirdiğini aklınızdan çıkarmayın. Unutmayın, barbunya pilaki 1-2 saat kadar dinlendikten sonra çok daha lezzetli olur! Sofraların en lezzetlisi barbunya pilakinin nasıl yapıldığını öğrenmek için sizi tarifimize alalım… Lezzetini pirinç tanelerinden alan, pratik ve kolay bir şekilde hazırlanan bezelyeli pilav, barbunya pilaki ile nefis bir eşlikçi olacaktır. ayrıca vejetaryen bir sofra için de harika bir ikili olacaktır. Tüm kış kullanacağınız kadar barbunyayı temizleyip yıkayın ve kuruduktan sonra kilitli poşetlere tek kullanımlık olacak miktarda paylaştırın. Poşetin bir köşesini açık bırakarak pipeti boşluktan içeri yerleştirin. Poşet içinde kalan havayı tüm gücünüzle içinize çektikten sonra poşetleri vakumlayıp hızlıca ağzını kapatabilirsiniz ve 6 ay içinde aynı lezzetiyle tüketebilirsiniz. Barbunya bir yaz sebzesi olduğu halde her mevsim sofralardadır… Onu bu kadar kolay ulaşılır yapan şeyler derin dondurucuda saklanabilmesi, konservesinin yapılabilmesi ve bakliyatının olması. İyi ki öyle çünkü barbunya, tazesiyle bakliyatıyla vitamin ve mineraller açısından donanımlı bir sebze; sağlığa yararlı fasulye ailesinin bir üyesi. Lokantalarda adını pilaki olarak bildiğimiz barbunya, evlerde de genellikle İstanbul usulü zeytinyağlı pişen ve ılık-soğuk olarak yenen leziz bir yemek. Evde pişen barbunya anne şeflerin yaratıcı fikirleriyle farklı farklı şekillenirken, Lokanta Usulü Zeytinyağlı Barbunya hemen herkesin bildiği, üç aşağı beş yukarı tek yöntemin ürünüdür. Bu tarif Lokanta Usulü Zeytinyağlı Barbunya Tarifi arayanlara, arayıp bulamayanlara gelsin!

Barbunya Pilaki Malzemeleri

  • 500 gram (g) barbunya, ayıklanmış
  • 1 yemek kaşığı Knorr Tencere Yemekleri İçin Baharatlı Çeşni
  • 2 adet soğan, küçük küp doğranmış
  • 2 adet havuç, küçük küp doğranmış
  • 2 adet domates, rendelenmiş
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Servis için

  • 1 adet limon, rendelenmiş
  • çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklü tencerede zeytinyağını ısıtın, orta ateşte önce havuçları 2 dakika kavurun.
  2. Sonra soğanları ekleyip, şeffaflaşana dek 5 dakika kavurun. 
  3. Domates rendesi ve Knorr Tencere Yemekleri İçin Baharatlı Çeşni ekleyip, karıştırın.
  4. Barbunya ve suyu ekleyip, kapağını kapatın. 15 dakika düşük ayarda pişirin.
  5. Kapağını açıp, oda sıcaklığında soğumaya alın.
  6. Limon ve maydanoz ile servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Barbunya Pilaki ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020