En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bayatlamayan Poğaça Tarifi
Bayatlamayan Poğaça Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Bayatlamayan Poğaça Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Pazar kahvaltılarının göz bebeği, sokak lezzetlerinin baş tacı ve çayın en güzel eşlikçisi olan poğaça bugün farklı bir versiyonuyla mutfaklarımıza konuk olup, yüzlerimizi güldürmeye geliyor. Sadece yüzlerimiz değil, midemiz bayram edecek ve ceplerimiz de şenlenecek. Çünkü bugün sizlerle birlikte hazırlayacağımız bayatlamayan yumuşak poğaça tarifi hem oldukça lezzetli hem oldukça pratik hem de oldukça ekonomik bir tarif.  Poğaçayı çok sevip iş yoğunluğundan dolayı sürekli olarak hazırlayamayanlara da müjde! Kolay poğaça tarifi bayatlamayan yapısıyla uzun süre dolapta bekletilebilir. Canınız her poğaça çektiğinde dolaptan çıkarıp ister ısıtarak isterseniz de o haliyle tüketebileceğiniz bir tarif. Hamuru için: -6 su bardağı un -1 su bardağı yoğurt -2 su bardağı su -1 su bardağı ayçiçek yağı -2 yemek kaşığı şeker -1 tatlı kaşığı tuz -1 tatlı kaşığı kuru maya İçi için: -2 su bardağı lor peyniri -Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) Üzeri için: -1 adet yumurta sarısı -1 yemek kaşığı Knorr Susam -1 tatlı kaşığı Knorr Çörek otu Haydi o zaman hanımlar ve beyler mutfaktan çağrılıyorsunuz. Huzurlarınızda bayatlamayan poğaça tarifi reçetemiz. Derin bir kabın içerisinde su, şeker ve mayayı karıştırıp, 2 dakika bekletiyoruz. Kalan hamur malzemelerini ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğuruyoruz. Hamurumuzu küçük 12 bezeye bölüp, yuvarlak şekilde açıyoruz. Lor peyniri ile maydanozu küçük bir kapta karıştırıp, hamurların ortasına peynirli harçtan ekliyor ve yuvarlağı kapatıyoruz. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirdikten sonra, altı ve üstü renk alana dek 20 dakika fırınlayıp, oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Bayatlamayan poğaça tarifi için servis önerilerinde de elbette ki sizi yalnız bırakmıyoruz. Tarifimizi beş çaylarında tercih edecek olanlar için yanında elmalı kurabiye, kısır, patates salatası ve ıslak kek hazırlayarak beş çaylarınıza renk ve lezzet katabilirsiniz. Pazar kahvaltılarınızda tercih edecekseniz eğer yanında peynirden oluşan şarküteri tabağı, zeytin ve menemen tercih edebilirsiniz. Tabii ki içeceği unutmadık. Hangi öğünde tercih ederseniz edin yanında bir fincan taze demlenmiş çay çok yakışacaktır. Uzun süre bayatlamayan poğaça tarifi için aktif maya kullanacaksanız süt, maya ve şekeri karıştırmalı, ardından hamur malzemelerini yavaşça eklemelisiniz Aynı zamanda hazırlayacağınız poğaçalar için hamurunuzun kulak memesi kıvamında olması gerekmektedir.   Kolay bayatlamayan poğaça tarifinin kalori miktarından bahsedelim biraz da. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 300 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanlar için maalesef ki öneremediğimiz bir tarif diyebiliriz. Bayatlamayan poğaça tarifimizi sevenlere 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Bayatlamayan kolay poğaça tarifleri ile kahvaltılarda ne hazırlayacağınızı uzun uzun düşünmenize gerek yok. İlk olarak pamuk poğaça tarifini, ardından çiçek poğaça tarifini ve son olarak da dereotlu poğaça tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bayatlamayan Poğaça Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 6 su bardağı un
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 2 su bardağı su
    • 1 su bardağı ayçiçek yağı
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 2 su bardağı lor peyniri
    • yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 yemek kaşığı Knorr Susam
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Çörek Otu

    Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kabın içerisinde su,şeker ve mayayı karıştırıp, 2′ bekletin. Kalan hamur malzemelerini ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
    2. Küçük 12 bezeye bölüp, yuvarlak açın. Lor peyniri ile maydanozu küçük bir kapta karıştırın. Hamurların ortasına peynirli harçtan ekleyip, yuvarlak kapatın.
    3. Fırını 180 dereceye ısıtın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpin.
    4. Altı ve üstü renk alana dek 20′ fırınlayıp, oda sıcaklığında dinlendirin. Servis edin.

    Bu nefis Bayatlamayan Poğaça Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020