En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bazlama Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bazlama Tarifi
Bazlama Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Bazlama Tarifi tam size göre. Bazlama, Türk mutfağına ait yuvarlak bir göçebe ekmeğidir. Mayalı hamurun kalın bir şekilde açıldıktan sonra yuvarlak şekillerde kesilmesi ve sac üzerinde pişirilmesiyle hazırlanır. Ardından üzerine tereyağı sürülerek servis edilir. Bazlamanın sade, çökelekli, gilik (soğanlı, sebzeli) ve yağlı hazırlanan çeşitleri de vardır. Tarihte bazlama ismine rastlanan en eski kaynak 1400 yılından önce yazılan Dede Korkut kitabıdır. ‘Bazlamaç’ olarak geçen bu ekmeğin ismi zamanla bölge ağızlarının da etkisiyle bazlama olmuştur. Anadolu’nun pek çok yerinde meşhurdur. Bayatlayan bazlamalarınızı değerlendirebileceğiniz nefis Kavurmalı Bazlama Sandviç tarifimizi mutlaka deneyin! Eve ekmek getiren değil evde ekmek yapan olmaya ne dersiniz? Unutmayın, kendi yaptığınız ekmeğinizin kokusu da dokusu da size çocukluğunuzda fırından aldığınız o mis gibi ekmeklerle doğru bir yolculuğa çıkaracak. Püf noktalarını adım izlediğinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz hem görüntüsüyle hem lezzetiyle damaklarımızı şenlendirecek 15 kolay ekmek tarifi ile sizlerleyiz.

Bazlama Tarifi Malzemeleri

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ

Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz gibi açın.
  2. İçine mayayı, şekeri tuzu ve yağı ekleyin.
  3. Suyu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
  4. Hamurun üstünü streçle sarın ve en az 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparıp beze haline getirin.
  6. Un serpilmiş tezgahta bezeleri elinizle yavaş yavaş genişleterek açın.
  7. Yapışmaz tavayı kızdırıp, yaptığınız bazlamaları kısık ateşte iki tarafı güzelce kızarana kadar pişirin.
  8. Sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun! Bazlama Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020