Hazırlama Süresi : 45 dk
Pişirme Süresi : 40 dk
Kaç Kişilik : 4
Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Bazlama Tarifi tam size göre. Bazlama, Türk mutfağına ait yuvarlak bir göçebe ekmeğidir. Mayalı hamurun kalın bir şekilde açıldıktan sonra yuvarlak şekillerde kesilmesi ve sac üzerinde pişirilmesiyle hazırlanır. Ardından üzerine tereyağı sürülerek servis edilir. Bazlamanın sade, çökelekli, gilik (soğanlı, sebzeli) ve yağlı hazırlanan çeşitleri de vardır. Tarihte bazlama ismine rastlanan en eski kaynak 1400 yılından önce yazılan Dede Korkut kitabıdır. ‘Bazlamaç’ olarak geçen bu ekmeğin ismi zamanla bölge ağızlarının da etkisiyle bazlama olmuştur. Anadolu’nun pek çok yerinde meşhurdur. Bayatlayan bazlamalarınızı değerlendirebileceğiniz nefis Kavurmalı Bazlama Sandviç tarifimizi mutlaka deneyin! Eve ekmek getiren değil evde ekmek yapan olmaya ne dersiniz? Unutmayın, kendi yaptığınız ekmeğinizin kokusu da dokusu da size çocukluğunuzda fırından aldığınız o mis gibi ekmeklerle doğru bir yolculuğa çıkaracak. Püf noktalarını adım izlediğinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz hem görüntüsüyle hem lezzetiyle damaklarımızı şenlendirecek 15 kolay ekmek tarifi ile sizlerleyiz.
Afiyet olsun! Bazlama Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020