YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Bengi Kurtcebe’den Çam Ağacı Kurabiye Pasta. Bengi Kurtcebe’den size özel Çam Ağacı Kurabiye Pasta tarifi ile yılbaşı sofranızı renklendirin. Yılbaşı için kendi minik lezzeti dev bir pastaya ne dersiniz? Öyleyse sizi hemen külah kek tarifimize alalım! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.
Bengi Kurtcebe’den Çam Ağacı Kurabiye Pasta Malzemeleri
Kurabiye İçin
- 2 su bardağı un, 300 gram
- 1 adet pudra şekeri, 250 gram
- 1 adet vanilin
- 1 tutam tuz
- 250 gram (g) tereyağı, soğuk, küp kesilmiş
- 1 adet yumurta
- 1 adet yağlı kağıt
- 1 adet sıkma torbası
Süsleme İçin
- 15-20 adet yılbaşı süsü
- Yarım su bardağı şekerleme
- Yarım su bardağı pasta süsü
Krema İçin
- 1 adet Carte d’Or Krem Şanti
- 1 adet krema, 200 ml
- 1 su bardağı kestane şekeri
- Yarım su bardağı beyaz çikolata, rendelenmiş
- 50 mililitre (ml) süt
Bengi Kurtcebe’den Çam Ağacı Kurabiye Pasta Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- Tüm kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Soğuk tereyağını küp küp doğrayın, kuru malzemeleri kum gibi olana kadar parmak uçlarınızla yedirin. Daha sonra yumurtayı ekleyin, hamur olana kadar yoğurun. Bu hamuru isterseniz mutfak robotunda da hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
- Daha sonra fırın tepsinize sığabilecek boyutta bir çam ağacı figürünü bir kağıda çizip, kesin. Bu şablonunuz olacak . Başka bir figür de kullanabilirsiniz.
- Hamurunuzu buzdolabından çıkarıp ikiye bölün, bu hamurdan iki adet büyük kurabiye hazırlayacağız. Çizdiğiniz figürün boyunu ve şeklini göz önünde bulundurarak hamuru iki tane yağlı kağıdın arasına alın ve hamuru unlayarak bir merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. Daha sonra hazırladığınız hamuru unlayıp, figürü yerleştirin, etrafını keskin ve unlu bir bıçakla yavaşça keserek ağaç figürünü elde edin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
- Kalan hamurlardan kurabiye yapabilir, pastaların üzerini süsleyebilir, üzerine yumurta akı sürüp, şeker, tarçın, yenibahar, mahlep ve zencefil karışımından serperek yeni yıl kurabiyeleri hazırlayabilirsiniz.
- Kestane şekerlerini çatalla püre haline getirin. Kremayı ekleyip karıştırın. En son sütü ve Carte d’Or krem şantiyi de ekleyerek yoğun bir krema elde edin.
- Pastayı servis edeceğiniz tabağa alın. Tabağın üzerine önce biraz krema sürün, bu kurabiyenin kaymasını engelleyecektir. Kurabiyenin kırılmaması için iki adet spatula yardımıyla yanlarından kaldırarak tabağa alın. Kremayı düz uçlu bir sıkma torbasına alın. Eğer sıkma torbanız yoksa, ucu kesilmiş bir buzdolabı torbası da kullanabilirsiniz. Kremayı kurabiyenin üzerine sıkın. Aynı şekilde ikinci kurabiyeyi de ilk katın üzerine yerleştirin. Krema sıkma işlemini tekrarlayın. Üzerini yılbaşı süsleri, şekerlemeler, pasta süsleri ve kurabiyelerle süsleyin. Rende beyaz çikolata ve pudra şekeriyle kar yağdırın. Pastanız ve siz yeni seneye hazırsınız. İyi seneler!
Afiyet olsun! Bengi Kurtcebe’den Çam Ağacı Kurabiye Pasta ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.