Bengi Kurtcebe’den Köz Patlıcanlı Kiş tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. tarifi ile misafirlerinize enfes lezzetler sunun.
Bengi Kurtcebe’den Köz Patlıcanlı Kiş Malzemeleri
Hamuru için
- 1 su bardağı un, 150 gram
- 2 yemek kaşığı galeta unu, 35 gram
- 100 gram (g) tereyağı, soğuk, küp kesilmiş
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı eski kaşar, rendelenmiş
- Çeyrek yemek kaşığı tuz
- 1/5 su bardağı su, soğuk, 50 ml
- 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber, taze çekilmiş
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
harcı için
- 250 gram (g) patlıcan, közlenmiş
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım adet soğan
- 100 gram (g) kaşar peyniri, rendelenmiş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber, taze çekilmiş
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
gerekli malzemeler
Bengi Kurtcebe’den Köz Patlıcanlı Kiş Nasıl Yapılır?
- Fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın.
- Hamur için tüm kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Hamur keseceği varsa onunla, yoksa parmak uçlarınızla yağı kurulara yedirip, malzemeleri kum gibi olana kadar ufalayın. Dilerseniz bu işlem rondoda da yapılabilir.
- Daha sonra hamura buz soğukluğunda suyu azar azar ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz hamuru, iki yağlı kağıt arasında oklava yardımıyla, 1 cm kalınlığında, kullanacağınız kiş kalıbından daha geniş olacak şekilde açın ve yağlı kağıtlardan üstte kalanı sıyırın.
- Fırın kabınızı hamurun üzerine kapatın, kağıdın altından elinizle tutup ters çevirin, böylece hamur parçalanmadan kalıbın içine oturacaktır.
- Parmaklarınızla hamurun iyice kenarlara girdiğine emin olup hafifçe bastırın, sonra kağıdı sıyırın. Kabın kenarlarından fazla sarkan hamurları bıçakla kesin.
- Çatalla hamuru delin, buzlukta 10 dakika daha dinlendirin.
- Dolaptan çıkan kiş hamurunun içine yağlı kağıdı koyup, üzerine kabarmasın diye, ağırlık olarak bakliyat dökün, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Kiş pişerken harcı hazırlayın. Rendelenmiş peynirlerin yarısını kenara alıp, diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Konserve köz patlıcan kullanıyorsanız tuz oranına dikkat edin ve tadarak tuzlayın.
- Fırından çıkan kiş hamurunun üzerindeki bakliyatları ve kağıdı kaldırın. Hazırladığınız harcı içine dökün. Rendeleğiniz peynirleri üzerine serpin ve fırını 180 dereceye düşürüp 20-25 dakika daha, kişin orta kısmı sertleşene kadar pişirin.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Bengi Kurtcebe’den Köz Patlıcanlı Kiş ile sevdiklerinizi mutlu edin.