En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bengi Kurtcebe’den Köz Patlıcanlı Kiş

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bengi Kurtcebe’den Köz Patlıcanlı Kiş
Bengi Kurtcebe’den Köz Patlıcanlı Kiş

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 50 dk

Kaç Kişilik : 6

Bengi Kurtcebe’den Köz Patlıcanlı Kiş tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. tarifi ile misafirlerinize enfes lezzetler sunun.

Bengi Kurtcebe’den Köz Patlıcanlı Kiş Malzemeleri

    Hamuru için

    • 1 su bardağı un, 150 gram
    • 2 yemek kaşığı galeta unu, 35 gram
    • 100 gram (g) tereyağı, soğuk, küp kesilmiş
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 yemek kaşığı eski kaşar, rendelenmiş
    • Çeyrek yemek kaşığı tuz
    • 1/5 su bardağı su, soğuk, 50 ml
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber, taze çekilmiş
    • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

    harcı için

    • 250 gram (g) patlıcan, közlenmiş
    • 3 adet yumurta
    • 2 yemek kaşığı labne peyniri
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • yarım adet soğan
    • 100 gram (g) kaşar peyniri, rendelenmiş
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber, taze çekilmiş
    • Yarım tatlı kaşığı pul biber

    gerekli malzemeler

    • 1 adet yağlı kağıt

    Bengi Kurtcebe’den Köz Patlıcanlı Kiş Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın.
    2. Hamur için tüm kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Hamur keseceği varsa onunla, yoksa parmak uçlarınızla yağı kurulara yedirip, malzemeleri kum gibi olana kadar ufalayın. Dilerseniz bu işlem rondoda da yapılabilir. 
    3. Daha sonra hamura buz soğukluğunda suyu azar azar ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
    4. Dinlendirdiğiniz hamuru, iki yağlı kağıt arasında oklava yardımıyla, 1 cm kalınlığında, kullanacağınız kiş kalıbından daha geniş olacak şekilde açın ve yağlı kağıtlardan üstte kalanı sıyırın. 
    5. Fırın kabınızı hamurun üzerine kapatın, kağıdın altından elinizle tutup ters çevirin, böylece hamur parçalanmadan kalıbın içine oturacaktır.
    6. Parmaklarınızla hamurun iyice kenarlara girdiğine emin olup hafifçe bastırın, sonra kağıdı sıyırın. Kabın kenarlarından fazla sarkan hamurları bıçakla kesin. 
    7. Çatalla hamuru delin, buzlukta 10 dakika daha dinlendirin.
    8. Dolaptan çıkan kiş hamurunun içine yağlı kağıdı koyup, üzerine kabarmasın diye, ağırlık olarak bakliyat dökün, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. 
    9. Kiş pişerken harcı hazırlayın. Rendelenmiş peynirlerin yarısını kenara alıp, diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Konserve köz patlıcan kullanıyorsanız tuz oranına dikkat edin ve tadarak tuzlayın. 
    10. Fırından çıkan kiş hamurunun üzerindeki bakliyatları ve kağıdı kaldırın. Hazırladığınız harcı içine dökün. Rendeleğiniz peynirleri üzerine serpin ve fırını 180 dereceye düşürüp 20-25 dakika daha, kişin orta kısmı sertleşene kadar pişirin. 

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Bengi Kurtcebe’den Köz Patlıcanlı Kiş ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020