En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bezelyeli Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bezelyeli Pilav Tarifi
Bezelyeli Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Bezelyeli Pilav Tarifi tam size göre. Lezzetini pirinç tanelerinden alan, pratik ve kolay bir şekilde hazırlanan bezelyeli pilav tarifi, tam anlamıyla vejetaryen damak tadına hitap ediyor! Mevsiminde taze ayıklanmış bezelyeler, pirinç ve tavuk suyunun lezzetiyle buluşunca ortaya oldukça basit ve lezzetli bir yemek çıkıyor. Tarifimiz, içindeki havuçtan dolayı bezelyeli havuçlu pilav olarak da biliniyor. Eğer bezelyeli pilav kadar lezzetli ve bol aromalı tarifler arıyorsanız sizi kayısılı pilav ve kalkanoğlu pilavı tariflerimize de bekleriz! Bezelyeli pirinç pilavını çok sevsek de bazen hızlıca bir pilav pişirmemiz gerekiyor ya da evimizde bezelye olmayabiliyor. O zaman 2 kişilik pirinç pilavı tarifimiz tam ölçüsüyle imdadımıza yetişiyor! Bezelyeli pilav yapımı, pratikliği ile farklı bir tarif arayanların favorisi. Ama pirinç pilavı yapmak istemezseniz, sebzeli bulgur pilavı da harika bir alternatif olacaktır. Hem etli yemeklerin yanında harika bir eşlikçi hem de lezzetli bir ana yemek için sebzeli bulgur pilavımıza mutlaka göz atın! Bezelyeli pilava farklı bir dokunuş yapmaya ne dersiniz? Pastırma dilimleri ekleyerek bezelyeli pastırmalı pilav ve tavuk eti ile tavuklu bezelyeli pilav hazırlayabilirsiniz! Farklı pilav tariflerini seviyorsanız sizin için hazırladığımız birbirinden değişik pilav tariflerine mutlaka göz atın! Bir porsiyon Bezelyeli Pilav (140 gram), yaklaşık 217 kaloridir. İçerisinde 39.3 gram karbonhidrat, 6.78 gram protein, 3.29 gram yağ bulunmaktadır. Bezelyeli pilav basit karbonhidrat içeriği yüksek bir yemek olduğu için diyabet hastalarının ve kilo verme sürecinde olanların kontrollü olarak tüketmesi önerilir.

Bezelyeli Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 2 tablet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı pirinç, baldo
  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 su bardağı su, sıcak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Bezelyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş br kaseye koyunduğunuz baldo pirincin üzerine ılık su ekleyin, içine yarım limon sıkın ve 15 dakika bekleyin. 
  2. 15 dakikanın sonunda pirinci bir süzgece koyup akan suyu iyice berraklaşıncaya kadar yıkayın. 
  3. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı zeytinyağını ekleyin ve şehriyeleri iyice kavurun. 
  4. Şehriyeler kavrulduktan sonra pirinci ekleyin ve pirincinizi tahta kaşık yardımı ile hafifçe yağda çevirin. 
  5. Karabiber ve muskatı ekleyin. 
  6. 2 tablet Knorr Tavuk Bulyon’u 4 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin. 
  7. Kalan yarım limonun suyunu da ekledikten sonra tahta kaşıkla bir kez karıştırıp kapağını kapatın ve ocağın altını iyice kısın. 
  8. 20 ila 25 dakika sonra ocağın altını kapatın ve bezelyeleri ekleyin. 5 dakika dinlenmeye bırakın.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Bezelyeli Pilav Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020