En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bezelyeli ve Pastırmalı Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bezelyeli ve Pastırmalı Pilav Tarifi
Bezelyeli ve Pastırmalı Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Bezelyeli ve Pastırmalı Pilav Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. İnce ince dilimlenmiş pastırma parçaları, yumuşacık bezelye taneleriyle bütünleşiyor! Tam anlamıyla bir lezzet şöleni ortaya çıkıyor… Hangi tariften mi bahsediyoruz? Tabii ki bezelyeli pastırmalı pilavdan! Çemenli pastırmanın ve limonun mayhoş dokunuşu, et suyunun yoğun aroması ile taze nane ve bezelyenin mükemmel lezzeti bezelyeli pastırmalı pilavda bir araya gelerek damakları şenlendiriyor. Eğer taze bezelye mevsimindeyseniz lezzeti katlamak için taze bezelyeli pilav olarak da hazırlayabilirsiniz. Pastırmalı pilav için bir çemenli pastırma tercih ettik ama damak zevkinize uymuyorsa çemensiz pastırma da tercih edebilirsiniz. Evinizde her zaman pastırma olmayabiliyor öyleyse bezelyeli pilav lezzetinden mahrum kalmanız mı gerekiyor? Kesinlikle hayır… Bezelyeli pilav ve tavuklu bezelyeli pilav tariflerimiz de sizi bekliyor, mutlaka göz atın! Pastırmalı pilava farklı bir yorum getiren incirli pastırmalı pilavbizce denemeniz gereken bir tarif. Bu lezzet şölenini incelemeden geçmeyin! 1 porsiyon bezelyeli ve pastırmalı pilav yaklaşık 280 kaloridir.

Bezelyeli ve Pastırmalı Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram (g) pastırma, çemenli
  • 200 gram (g) bezelye
  • yarım adet limon
  • 1 demet taze nane
  • 2 diş sarımsak

Bezelyeli ve Pastırmalı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaseye koyduğunuz baldo pirincin u¨zerine ılık su ekleyin, içine yarım limon sıkın ve 15 dakika bekletin. 
  2. 15 dakikanın sonunda pirinci bir su¨zgeçe koyup, akan suyu iyice berraklaşıncaya kadar yıkayın. 
  3. Pastırmalardan 8 dilimi ayırın ve gerisini çemeni ile ince ince doğrayın. 
  4. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin ve pastırmaları tahta kaşık yardımı ile 2 dakika kavurun. İnce ince doğradığınız sarımsağı ilave edin.
  5. Bezelyeleri tencereye boşaltın ve hemen ardından pirinci ekleyin. Bir buçuk su bardağı sıcak suyu ve bir buçuk su bardağı et suyunu tencereye ilave edin. 
  6. Du¨şu¨k ateşte kapağı kapalı bir şekilde 20 dakika pişirdiğiniz pilavı ateşten alın ve kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin. 
  7. İnce kıydığınız taze naneyi pilava tahta bir kaşık yardımı ile iyice yedirin ve ayırdığınız pastırmaları u¨zerine serpiştirip servis edin. 

Bu nefis Bezelyeli ve Pastırmalı Pilav Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020