En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Biberiyeli ve Kekikli Ekmek

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Biberiyeli ve Kekikli Ekmek
Biberiyeli ve Kekikli Ekmek

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 6

Biberiyeli ve Kekikli Ekmek tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Kekik ve biberiyenin yakışmadığı hamur işi tarifi neredeyse yok. Daha doğrusu biberiyenin yakışmadığı tarif neredeyse yok dememeliyiz. Sabah uyandığınızda kendi ekmeğinizle kahvaltı etmek gibisi yok. Pişirdiğiniz ekmeler için dikkat etmeniz gerekenler aşağıda yer alıyor. Ancak tarife gitmeden önce ufak ipuçları veriyoruz.  Biberiyeleri hamuru tamamen yoğurduktan ve yarım saat dinlendirdikten sonra eklemek önemli. ● Hamur için kullanacağınız su içme suyu olmalı.  ● Un elenmeli.  ● Tuz ve maya birbirine temas etmemeli. Zira tuz mayanın aktive olmasını engelliyor.  ● Hamura şeker koyacaksınız, mayaya temas etmesinden çekinmeyin. Tuzun aksine şeker mayanın aktive olmasını hızlandırıyor.  ● Pişireceğiniz ekmeklere renk katmak ve farklı bir aroma kazandırmak için kekikli ve biberiyeli ekmek yapmak için hemen tarifimize bekliyoruz!

Biberiyeli ve Kekikli Ekmek Malzemeleri

  • 3 su bardağı ekmeklik un
  • 3 diş sarımsak, kabukları soyulmuş ve rendelenmiş
  • yarım yemek kaşığı biberiye
  • yarım yemek kaşığı Knorr Kekik
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • çeyrek tatlı kaşığı aktif maya
  • 1,5 su bardağı su, oda sıcaklığında

Biberiyeli ve Kekikli Ekmek Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kapta un, maya, sarımsak, biberiye, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın.
  2. Tahta kaşık kullanarak ya da elinizle yavaşça su ekleyin ve iyice birbirine yedirin. 
  3. Yaklaşık iki dakika sonra yapışkan kıvamda hafif cıvık bir hamur elde edeceksiniz. 
  4. Su ayarını hamurun kuruluğuna göre biraz artırabilirsiniz. 
  5. Hazırladığınız hamuru derin bir kaba alın üzerini nemli bezle örtüp bir gece dinlendirin.  
  6. Un serptiğiniz düz zemine hamuru alın ve birkaç kez yoğurup şekil verin. Üzerini bezle örterek oda sıcaklığında tekrar yaklaşık iki saat dinlendirin. 
  7. Fırını 230 derecede ısıtın. Ekmek pişirme kabını yağlayın ve un serpin. 
  8. Fırın kabına yerleştirdiğiniz ekmek hamurunu altın rengini alana dek yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
  9. Fırın süreleri farklılık gösterebilir. İlk seferinizde son 15 dakika ekmeğinizi mutlaka gözleyin. 
  10. Fırından aldıktan sonra 15 dakika dinlendirin ve dilimleyip servis edin. 

Afiyet olsun! Biberiyeli ve Kekikli Ekmek ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020