En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bisküvili Dondurma Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bisküvili Dondurma Tarifi
Bisküvili Dondurma Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Bisküvili Dondurma Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Ortaya çıkış tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte, rastlanan izlerine dayanarak bisküvi, 17’nci yüzyıldan bu yana hayatımızda olduğu düşünülen çok amaçlı, dayanıklı ve lezzetli bir atıştırmalık. Hatta tarihi bulgulara göre Romalılar, Venedik orduları ve Türkler tarafından yapılan uzun süreli yolculuklarda askerlerin ve denizcilerin başlıca yemeği, 19’ncu yüzyıldan itibaren de pastaneler sayesinde, 5 çaylarına eşlik eden bir lezzet olmuş. Sonra da bisküviler reçel, badem, vanilya, likör, envai çeşit lezzetle birleşerek ilk kurabiyelere dönüşmüşler. O yüzdendir ki, bisküvi endüstrisi İngiliz kökenli; 5 çayına eşlik ettiği için… Fransa’da da geçmişten gelen, tereyağlı bazı bölgesel spesiyaller olsa da, araştırmalara göre dünyada bisküvinin çayın yanında, sabah ve ikindi kahvaltısında en çok tüketildiği yerler başta İngiltere olmak üzere, Anglosakson ülkeleri ve Kuzey Avrupa ülkeleri. Bisküvilerin en sağlam yeri beslenme çantaları; İkinci Dünya Savaşı döneminde okullarda dağıtılan vitaminli bisküviler beslenme saatindeki değişmez yerini almış. Bisküvinin başka eşlikçiye benzemeyen özelliği ise akla gelebilecek her malzemeyle bir araya gelebiliyor olması; çikolatayla, meyvelerle, yemişlerle, tahıllarla… Ve yanında limonata, çay, kahve, meyve suyu gibi bir içecek ya da dondurmayla birlikte tüketilmesi. Siz bisküviyle dondurmanın beraberliğini hiç denediniz mi? Nogger dondurma olarak ya da ev yapımı bisküvi arası dondurma yiyerek? Eğer denediyseniz, ev yapımı bisküvili dondurma tarifi tam size göre… Eğer hiç denemediyseniz bu çocuksu şahane lezzet bisküvili dondurma için kolları sıvamalısınız; tarifimizle bisküvili dondurma yapımı ne kadar zevkli, göreceksiniz. Ev yapımı bisküvili dondurma deneyimine hazırlanırken Floransa Bisküvili Dondurmalı Sandviçler tarifine de göz atmayı unutmayın! Şimdi gelin, bisküvili dondurma yapımı nasıl oluyor hızlıca görelim. Ev yapımı 100 g bisküvili dondurma yaklaşık 280 kaloridir.

Bisküvili Dondurma Tarifi Malzemeleri

  • 1 paket tam buğdaylı bisküvi
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 4 yemek kaşığı Carte d’Or Çikolatalı Sos
  • Yarım paket Carte d’Or Kaymaklı Dondurma

Bisküvili Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvi ve cevizleri derin bir kaba alıp elle iri parçalara kırın.
  2. Buzluğa sığacak bir kaba Carte d’Or Kaymaklı Dondurmanın yarısını, üzerine bisküvi ve cevizlerin yarısını ve Carte d’Or Çikolatalı Sos ekleyin.
  3. Kalan Carte d’Or Kaymaklı Dondurmayla bisküvi ve cevizleri ekleyip bir bıçak yardımıyla gelişigüzel karıştırıp katlayın.

Bu nefis Bisküvili Dondurma Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020