En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bolonez Soslu Fırın Makarna

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bolonez Soslu Fırın Makarna
Bolonez Soslu Fırın Makarna

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Bolonez Soslu Fırın Makarna, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Misafirleriniz bu tada hayran kalacak: tarifi!  Fırında makarnayı etsiz yiyemem diyenlerdenseniz bu lezzete bayılacaksınız! Kısa sürede hazırlayabileceğiniz ve tadı damaklarınızda kalacak bu tarifi evde zahmetsiz hazırlayabilirsiniz. O zaman malzemeler için sizi mutfağa alalım, huzurlarınızda . Fırın makarna denildiğinde klasik tarifler aklınıza gelse de biraz farklılığa ne dersiniz? Öyleyse gelin mantarlı fırın makarna tarifimize de göz atın!

Bolonez Soslu Fırın Makarna Malzemeleri

  • 2 su bardağı domatesli makarna sosu
  • çeyrek su bardağı soğuk su
  • yarım adet makarna, haşlanmış
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gram (g) kıyma
  • 2 adet havuç, rendelenmiş
  • 3 yaprak taze fesleğen, kıyılmış
  • 1 adet Knorr Beşamel Sos
  • 3 su bardağı süt
  • 200 gram (g) kaşar peyniri, rendelenmiş
  • 1 tablet Knorr Et Suyu Bulyon

Bolonez Soslu Fırın Makarna Nasıl Yapılır?

  1. Tavada yağı kızdırıp içine kıymayı ve havucu ilave edin. 
  2. Kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. 
  3. İçine Knorr Domatesli Makarna Sosu’nu, Knorr Et Bulyon’u, fesleğeni ve soğuk suyu ilave edin.
  4. 5 dakika boyunca orta ateşte ara sıra karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin. 
  5. Haşladığınız makarnanın yarısını pişirdiğiniz sosa ilave edip soğumaya bırakın. 
  6. Tencerenin içine 3 bardak soğuk sütü ve 1 paket Knorr Beşamel Sosu’nu ilave edin. Sosu kayanaya kadar karıştırın.
  7. Sos kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin. 
  8. Beşamel sosun içerisine peynirin yarısını karıştırıp içine kalan makarnayı ilave edin. 
  9. Beşamel soslu makarnanın yarısını yağlanmış fırın tepsisine ekleyin, üzerine bolonez soslu makarnayı ekleyip kalan beşamelli makarnayı en üste ekleyip, düzleyin. 
  10. Kalan peyniri serpiştirip 200 dereceye ısıtılan fırında üzerine renk alana dek yaklaşık 15 dakika pişirip servis edin.

Afiyet olsun! Bolonez Soslu Fırın Makarna ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020