En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bolonez Soslu Lazanya Tarifi
Bolonez Soslu Lazanya Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Makarna tarifleri arasında en klasik olanları saymamız gerekse şüphesiz ilk sıralarda olacak bir tarifle sizlerleyiz:Lazanya! Evet lazanya yapımının biraz meşakkatli ve vakit alıcı oluğunu biliyoruz, peki ya onu biraz kolaylaştırdığımızı söylesek ne dersiniz? Öyleyse gelin bolonez soslu lazanya tarifimizi deneyin! Lazanya boloneze geçmeden önce, lazanya hakkında bazı ilginç bilgileri sizinle paylaşmayı çok isteriz. Lazanya tariflerinin İtalyan mutfağına ait olduğunu bilmeyen yoktur, spesifik olarak Emilia-Romagna bölgesinde geliştirilmiş bir tariftir. Biz bolonez soslu lazanya tarifimizde hazır lazanya yaprakları kullanmayı tercih ettik ama siz “Profesyonel bir lazanya hazırlamak istiyorum, her malzemesini kendim hazırlayayım.” derseniz kuzey mi yoksa güney usulü mü yapacağınıza karar vermelisiniz. Geleneksel olarak lazanya hamuru Güney İtalya’da irmik ve su ile; irmiğin bulunmadığı Kuzey bölgelerde ise un ve yumurta ile hazırlanır. Lazanya nasıl haşlanır diye merak ediyorsanız, eskiden bolonez soslu lazanya yapmak için makarna yapraklarını haşlamak bir gereklilikti. Günümüzde üretilen hazır lazanya yaprakları, fırında yumuşadıkları için harikalar ama mutlaka bol miktarda sos olduğundan emin olun ki bolonez soslu lazanyanız fırındayken güzelce pişsin. Lazanya tarifi kıymalı olarak yapılabildiği gibi vejetaryen ve vegan beslenmeyi benimseyenler için sebzeli bir harç ile de hazırlanabilir! Lazanyanın sosu için tofu, iç harcı için de kırmızı mercimek, domates sosu, kaju fıstığı ve ıspanak kullanarak tam tahıllı vegan bir lazanya hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa bolonez soslu lazanya tarifimize geçelim! Ama baktınız evde lazanya yaprakları kalmamış hemen sizi spagetti bolonez tarifimize alalım. 1 porsiyon bolonez soslu lazanya yaklaşık 400 kaloridir ve yüksek kalori içeriği sebebiyle tüketilen miktara dikkat edilmelidir.

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Malzemeleri

  • Yarım paket lazanya
  • 1 paket Knorr Beşamel Sos
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 su bardağı su

Sos için

  • 1 + Çeyrek su bardağı su
  • 1 paket Knorr Bolonez Makarna Sosu
  • 300 gram (g) dana kıyma, az yağlı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 2 su bardağı kaşar peyniri, az yağlı, rendelenmiş

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Beşamel sos, süt ve suyu küçük bir tencereye alıp kaynayana dek karıştırarak pişirip kenara alın.
  3. Orta boy bir tavada ayçiçek yağını ısıtıp orta ateşte kıymayı ekleyip renk alana dek kavurun.
  4. Üzerine bolonez sos ve suyu ilave edip kaynayana dek karıştırarak pişirin, kaynadıktan sonra altı kısık olarak 5 dakika pişirip kenara alın.
  5. Fırın kalıbını yağlayıp lazanyaları bir kat dizin. Üzerine bir kat beşamel sos, bir kat bolonez sos ekleyip düzleyin.
  6. Üzerine tekrar lazanya yaprakları, beşamel sos ve bolonez olacak şekilde 3 kat dizip üzerine lazanya yaprakları ile kapatın.
  7. Üzerine kalan beşamel sosu ve rendelenmiş kaşarı ekleyip 30 dakika fırınlayın.
  8. Servis edin.

Afiyet olsun! Bolonez Soslu Lazanya Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020