En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bolu Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bolu Pilavı Tarifi
Bolu Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Bolu Pilavı Tarifi tam size göre. Adından da anlaşılacağı üzere Bolu yöresine özgü bir lezzettir. Nohutlu pilavın farklı bir versiyonu olarak anlatmamızın sebebi temelde nohutlu bir pilav olması ama  çok farklı malzemeler ile zenginleştirilmesidir! Bolu pilavı aslında tam bir şölen yemeğidir, bu yüzden de Karadeniz mutfağının özel yemeklerinden biridir. Bolu yemekleri arasında düğünlerde, bayramlarda, kalabalık aile sofralarında sıklıkla tercih edilenlerden biridir. Bolu pilavı zengin içeriği sayesinde, yanında bir ana yemeğe de ihtiyaç duymaz. Et, havuç, mantar ve nohut ile hazırlanan bir pilav olduğu için besleyici ve çok doyurucudur. Bu yüzden onu yardımcı yemek olarak nitelendirip haksızlık etmek istemeyiz… Bolu pilavını sevdiyseniz aynı yöreden harika bir pilav tarifimiz daha var: Bolu Mengen pilavı. Mutlaka deneyin! Bolu yöresinden biraz uzak ama Bolu pilavı gibi zengin içerikli avgan pilavı tarifimize de göz atın! Eğer farklı pilav tariflerine çok açık değilseniz, mutfakta tercihimi klasiklerden yana kullanıyorum derseniz en klasik tariflerimizden birini buraya bırakalım: Etli pilav! Ama kıymalı da harika olur derseniz pıt pıt pilavı da güzel bir alternatif olacaktır. En az Bolu pilavı kadar leziz ve konuklarınızı kendine hayran bırakacakİstanbul pilavı tarifimizi de denemenizi öneririz!

Bolu Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su, sıcak
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 100 gram (g) kuzu eti
  • 1 adet havuç
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 8-10 adet kültür mantarı
  • 1 adet soğan, orta boy
  • Yarım demet dereotu, ince kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Bolu Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Az tuz ve ılık suyla pirinçleri 30 dakika ıslayın
  2. Kuzu etini incecik, zar gibi doğrayın. Soğanları da doğrayarak etle birlikte biraz bekletin.
  3. Tereyağı, eti ve soğanları tencereye alın, kavurun. Etlerin saldığı su çekinceye kadar kavurun.
  4. Pirinçlerin suyunu süzüp, etlerin üzerine ekleyin ve 1-2 dakika kavurduktan sonra havuç ve mantarları ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca, haşlanmış nohutları ve üç bardak sıcak suyu da ekleyerek, karıştırın.
  5. Tuz ve karabiberini ilave edip, tadını kontrol edip, kısık ateşte 15 dakika pişmeye bırakın. Suyu çektiğinde tencereyi ocaktan alın.
  6. İçine dereotunu ekleyip, bir tahta kaşıkla karıştırıp, 15-20 dakika üzerine bir bezle birlikte kapağı kapalı pilavı dinlendirin.
  7. Sıcak olarak servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Bolu Pilavı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020