Hazırlama Süresi : 45 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Kaç Kişilik : 4
YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Börülce Yemeği Tarifi. Zeytinyağlılar arasında hak ettiği değeri ne yazık ki bulamayan ve sofralarımızda bir taze fasulye kadar yer vermediğimiz börülce yemeği, eminiz ki bu yazımızdan sonra favorileriniz arasında yer alacak. 🙂 Harika bir protein kaynağı olan aynı zamanda hafif şekerli tadı ile damağımızı şenlendiren börülce yemeği, kesinlikle her bir porsiyonunda bolca sağlık bulunan oldukça lezzetli bir yemek. 🙂 Fasulye gibi kurusu ayrı güzel, tazesi ayrı bir güzel olan börülce yemeği bazı yörelerde ortasının siyah renkte olmasından dolayı ‘’karnıkara’’ olarak da adlandırılmaktadır. 🙂 Biz bu yazımızda taze börülce yemeği tarifini paylaşıyor olacağız ama merak edenler için zeytinyağlı kuru börülce yemeği tarifine de kısaca değinmek istedik. Zeytinyağlı kuru börülce yemeği ve taze zeytinyağlı börülce yemeği arasındaki tek fark kuru börülcelerin bir gece suda bekletildikten sonra hazırlanmasıdır. Tıpkı kuru fasulye ve taze fasulye arasındaki fark gibi. 🙂 O halde dilerseniz sizi daha çok meraklandırmadan tarifimizin detaylarına geçelim. 🙂 İlk olarak taze börülcelerimizi bol sirkeli suda yıkayıp ayıklıyoruz, ardından ikiye bölüyoruz. Sonrasında zeytinyağlı taze börülce yemeğimiz için tencereye bir miktar zeytinyağı ve soğan ekliyoruz ve orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Ardından börülceleri ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatıyoruz. Börülceler rengi dönmeye yakın, domates ve çeşni ekleyip kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişmesini bekliyoruz. Kokusu etrafa yayılırken iştahlarımızı kabartan börülce yemeğimizi oda sıcaklığına gelince servis ediyoruz. 🙂 Tarif defterinize eklemeyi unutmayın. 🙂 Deneyeceklere afiyet olsun. Börülce yemeğini paylaşıp yanına servis önerisinde bulunmasak olmazdı elbette ki. 🙂 Zeytinyağlı yemeğimizin yanında oldukça lezzetli, bol tereyağlı bir bulgur pilavı, yancı olarak da hafif bir cacık ve tatlı olarak da hafifliği ve lezzetiyle her yemeğin yanına çok yakıştığını düşündüğümüz fırında sütlaç tercih edebilirsiniz. Böylece yemeğimizin lezzetine lezzet katabilirsiniz. Börülceleri iki kere bölerek pişirme yöntemi hem daha hızlı olacak hem de yemeğin daha lezzetli pişmesini sağlayacaktır. Bir diğer püf noktası da yemeğimize malzemeleri ekledikten sonra bir iki defa karıştırıp kapağını kapalı tutmak. Böylelikle hem hızlı pişecek hem de yumuşacık ve tam kıvamında olacaktır. 🙂 Börülce yemeği yanına ne gider ve püf noktaları nelerdir detaylıca konuştuktan sonra sıra geldi börülce yemeği kalori miktarına. 🙂 Zeytinyağlı börülce yemeğinin bir porsiyonunda yaklaşık olarak 170 kalori bulunmaktadır. Oldukça düşük kaloriye sahip bu tarifimizin diyet menülerinin olmazsa olmazı olduğunu söyleyebilmek mümkün. 🙂 Börülce yemeğini deneyip sevdikten sonra börülce ile yapılabilecek başka tarifleri de merak edenler için deniz börülceli sakızlı balık çorbası tarifi, ardından kuru börülce salatası tarifi ve son olarak da börülceli (acebekli) bulgur pilavı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂 Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.
Bu nefis Börülce Yemeği Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020