En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Börülceli (Acebekli) Bulgur Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Börülceli (Acebekli) Bulgur Pilavı Tarifi
Börülceli (Acebekli) Bulgur Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Börülceli (Acebekli) Bulgur Pilavı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Güneydoğu bölgesi ve Adana yöresine özgü bir yemek olan börülceli bulgur pilavı, acebekli bulgur pilavı olarak da bilinir. Çünkü yörede börülce, acebek ismiyle anılır. Yine Adana yöresinden farklı ve leziz bir pilav tarifini de buraya bırakalım: Avgan pilavı! Sağlıklı beslenme trendinin yükselişiyle birlikte, kuru börülce gibi bakliyatları artık mutfağımızda daha sık görür olduk. Salatası, çorbası, yemeği, zeytinyağlıları ve şimdi anlatacağımız tarifte olduğu gibi pilavı harika olan börülce farklı lezzetiyle damaklarınızı şenlendiriyor! Pirince göre daha sağlıklı ve hafif olan bulgur ile bir araya gelerek kuru börülceli bulgur pilavını ortaya çıkarıyor! Börülce ve bulgurun birlikteliğiyle sadece börülceli pilav elde edilmiyor, çok besleyici ve doyurucu börülceli bulgur çorbası da hazırlanabiliyor! Bulgur pilavının nasıl yapılacağını bildiğinizden eminiz ama börülceli bulgur pilavı için biraz farklı bir yol izleyeceğiz. Normal şartlarda bulguru haşlamadan önce biraz kavururuz ancak börülceli bulgur pilavında, bulgurları direkt börülcenin haşlanma suyuna ekliyoruz. Geleneksel bulgur pilavında bulgur ile birlikte kavrulan soğanları bu defa ayrı bir tavada kavurarak en son börülceli bulgur pilavının üzerine ekliyoruz. Farklı ve doyurucu pilav tarifleri arayanlar için harika bir seçenek olan börülceli bulgur pilavını denemek için hiç vakit kaybetmeyin!

Börülceli (Acebekli) Bulgur Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • Yarım kilo (kg) Dişli Acebek, (börülce)
  • 1 kilo (kg) soğan, rendelenmiş
  • Yarım kilo (kg) bulgur
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Börülceli (Acebekli) Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Börülceleri (acebek) ayıklayıp, yıkayın ve süzün.
  2. Bir tencereye tereyağı, tuzu ve suyu birlikte kaynatın. Börülceleri de ekleyerek, beş dakika pişirin.
  3. Üzerine bulguru ilave edin ve karıştırın. Kaynadıktan hemen sonra kısık ateşe alarak, suyunu çekinceye kadar pişirin.
  4. Bir başka kapta tereyağını, soğanla birlikte kavurun.
  5. Pişen pilavın üzerine kavrulan soğanı ekleyin. Dikkatlice karıştırıp, üzerini kapatın ve 15 dakika demlendirin.
  6. Servis tabağına koyup, sıcak olarak servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Börülceli (Acebekli) Bulgur Pilavı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020