En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Buğday Pilavı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Buğday Pilavı
Buğday Pilavı

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 25 dk

Kaç Kişilik : 4

Buğday Pilavı tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Pilav tariflerinde sadece pirinç ya da bulgur kullanılabileceğini düşünüyorsanız, şimdi fikrinizi değiştirmek için buradayız! Yediklerine dikkat edenler ve hafif yemekleri tercih edenler genelde bulgur pilavından yanadır ama çok daha sağlıklı bir alternatif olduğunu söylesek ne dersiniz? Buğday pilavı tarifi, hem besleyici hem de son derece lezzetli! Buğday pilavı nasıl yapılıyor diye düşünürken buğdayın nasıl pişirileceği konusunu merak edebilirsiniz. Buğdayların yumuşaması ve buğday pilavına hazır hale gelmeleri için en az 4 saat ılık suda bekletmeniz gerekiyor. Buğday pilavı lezzet olarak bulgur pilavına yakın olsa da buğday pilavının yapımı biraz farklı özellikle de tarifimizde kullandığımız malzemeler! Biz buğday pilavı tarifimizde mercimek, sarımsak, tarçın, kimyon ve bebek turp kullanarak rengarenk bir yemek hazırladık. Ona ana yemeklerin eşlikçisi diyerek haksızlık etmek istemiyoruz çünkü besleyiciliği ve lezzeti ile kendisi bir ana yemek olmaya aday! Yeşil mercimeği pilavlarda kullanma fikri size de cazip geldiyse iki harika tarifimiz daha var: Yeşil mercimekli bulgur pilavı ve yeşil mercimekli pilav. Mutlaka deneyin! 1 porsiyon buğday pilavı yaklaşık 320 kaloridir.

Buğday Pilavı Malzemeleri

  • 2 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı yarma buğday
  • 2 su bardağı pişmiş mercimek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet soğan, Küp kesilmiş
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kimyon
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Tarçın
  • 1 adet limon
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 adet bebek turp

Buğday Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı ılık suda en az 4 saat bekletin. 
  2. Geniş bir tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip orta ateşte ısıtın. Soğan ve sarımsağı soteleyip, kimyon ve tarçını ilave edin. Buğdayı süzüp içerisine ekleyin.
  3. Et bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin. 
  4. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 20′ suyunu çekene dek pişirin. 15′ dinlendirin.
  5. Turpları ince ince dilimleyin. Limon ve zeytinyağını karıştırın ve pilavın üzerine boşaltıp tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
  6. Dilimlediğiniz turpları pilavınızın üzerine ekleyip ılık servis edin. 

Afiyet olsun! Buğday Pilavı ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020