En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Buğu Kebabı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Buğu Kebabı Tarifi
Buğu Kebabı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Buğu Kebabı Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Bugün en güzel mutfaklarımızdan birinden, Erzincan yöresinden selamlar sevgiler gönderiyoruz sizlere! 🙂 Bugüne kadar sizlerle birlikte pek çok kez mutfağa girip harika lezzetler ortaya çıkardık. Her yöreden, her lezzetten ve her damak tadına uygun yemeklerle sofralarınızda yer aldık. 🙂  Bugün de adını çokça duyduğumuz, Erzincan yöresine ait buğu kebabı ile karşınıza geldik. 🙂 Erzincan denilince aklımıza bal ve tulum peyniri gelmektedir fakat bu tarifimizi denedikten sonra aklınıza gelen lezzetlerden bir tanesi de buğu kebabı olacak. 🙂 Tarifimizin detaylarına geçmeden önce buğu kebabı nedir kısaca değinelim, ardından tarifimizin nasıl yapıldığına ve püf noktalarına sırasıyla bir göz atalım. 🙂 Buğu kebabı ne tamamen tencere yemeğidir ne de tamamen fırın yemeği. İki tane pişirme aşamasından geçen, içerisinde et ve garnitür bulunan, aynı zamanda da enfes bir sos ile kaplanan bir yemektir. Buğu kebabı bugüne kadar davet sofralarında en çok tercih edilen, oldukça doyurucu olan ve aynı zamanda da oldukça şık bir sunuma sahip olan bir ana yemektir. Zamanınız varsa yöresel yemekleri yerinde yemek ayrı bir güzel oluyor. Fakat bu lezzetleri evde kendiniz yaparak, evinizde yöresel rüzgarlar estirebilirsiniz. 🙂 Hatta o bölgeye gidip gelmiş gibi bile hissedebilirsiniz. 🙂 Buyurunuz o zaman Erzincan’a gitmeden o hissi yaşamak için buğu kebabı nasıl olur hemencecik öğrenelim. Ardından da mutfağa geçip akşam yemeği için güzel bir sofra kuralım. 🙂  Tarifimize geçmeden önce bir dipnot geçmek istiyoruz. Eğer evinizde kırmızı et yoksa tavuk kullanarak tavuklu buğu kebabı yapabilirsiniz. “Tavuklu buğu kebabı yanına ne gider?” diye soracak olursanız da servis önerileri kısmına göz atabilirsiniz.  Tencerede ayçiçek yağını ısıtıyoruz, ardından orta ateşte dana etlerini yüksek ateşte soteliyoruz. Sotelediğimiz etleri orta ateşe alıp soğan, sarımsak ve garnitürleri ekliyoruz. Karıştırıyoruz ve biraz daha soteliyoruz. Sonrasında tuz ve karabiber ekleyip altını kısıyoruz ve kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Küçük bir tencerede beşamel sos ve sütü kaynayana dek karıştırarak pişiriyoruz ve kıvam alınca karıştırıp altını kapatıyoruz, ardından da kenara alıyoruz. Hazır olan soteyi güveç kaplarına paylaştırıp, üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri ilave edip renk alana dek fırında pişiriyoruz. Buğu kebabı yanına servis önerilerinde bulunmasak olmazdı. 🙂 Bu enfes lezzete sahip yemeğimizin yanına bol tereyağlı bir bulgur pilavı ya da bol tereyağlı bir pirinç pilavı tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda yancı olarak çoban salata, içecek olarak da bol köpüklü bir ayran tercih ederek lezzet dolu anlar yaşayabilirsiniz. 🙂 Buğu kebabında bilinmesi gereken püf noktası, etlerin kesinlikle yüksek ateşte sotelenmesi ve ardından da ocağı orta ateşe alıp garnitürlerin eklenmesi. Konserve garnitür yerine evdeki malzemelerin eklenmesi, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. 🙂 Kebap tariflerinden sonra sık sorulan sorulardan bir tanesi de kalori miktarının ne olduğudur. 🙂 Merak edenler için söyleyelim, buğu kebabının bir porsiyonunda 305 kalori bulunmaktadır. 🙂 Buğu kebabından sonra başka kebap tariflerini de merak edenler için kebap önerilerimiz mevcut. Bunlardan ilki çıtır patlıcanlı kebap, ikincisi yoğurtlu kebap tarifi ve sonuncusu da yufka içinde tas kebabı.  Mutlaka denemelisiniz. 🙂

Buğu Kebabı Tarifi Malzemeleri

  • 400 gram (g) dana kuşbaşı, orta yağlı
  • 15 adet arpacık soğan
  • 2 su bardağı garnitür
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri İçin

  • 1 paket Knorr Beşamel Sos
  • 3.5 su bardağı süt, yarım yağlı, soğuk
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede ayçiçek yağını ısıtıp, orta ateşte dana etlerini 3′ yüksek ateşte soteleyin.
  2. Orta ateşe alıp, soğan, sarımsak ve garnitürleri ekleyin. Karıştırıp, 2′ daha soteleyin.
  3. Tuz, karabiber ekleyip, altını kısıp. 10′ kapağı kapalı olarak pişirin. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  4. Küçük bir tencerede beşamel sos ve sütü kaynayana dek karıştırarak pişirin, kıvam alınca karıştırıp altını kapatın ve kenara alın.
  5. Hazır olan soteyi güveç kaplarına paylaştırıp, üzerine beşamel sos ve kaşar ilave edin. Renk alana dek 10′ fırınlayıp, servis edin.

Afiyet olsun! Buğu Kebabı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020