En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi
Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Ortası boşluk, dışı çıtır çıtır ve kıvamı enfes bir tatlıdır bülbül yuvası tatlısı. Kimi kadayıf hayranıdır, kadayıflı bülbül yuvası tatlısı tarifi hazırlar, kimi de en sade haliyle sever ve yufkalı yapar. Ama nasıl yapılırsa yapılsın gönülleri hoş eden bir tatlıdır bülbül yuvası tatlısı. Pazar günü evdeyseniz ve çaya en sevdiğiniz dostlarınızı davet ettiyseniz saatlerce ne hazırlayacağınızı düşünmeyin. Çünkü biz düşündük ve çay saatine en uygun tariflerden bir tanesinin bülbül yuvası olduğuna karar verdik.  Orijinalinde kadayıfla yapılan bu tatlımızı hazırlarken zamandan tasarruf edip, yorulmamanız adına hazırlanışında yufka tercih ettik. Yufkalarınızı evde kendiniz açabileceğiniz gibi ‘’Zamandan tasarruf edip bir kahve içeceğim ve bunun için de hazır yufka kullanacağım.’’ da diyebilirsiniz. Tercih sizin. 🙂 Adını görüntüsünden alan bülbül yuvası tatlısı yapımına geçip, sizi daha fazla meraklandırmak istemiyoruz. İşte huzurlarınızda enfes görüntüsü ve çıtır çıtır lezzetiyle bülbül yuvası tarifi için hazırladığımız reçetemiz. Yufkayı tezgaha serip, fırça ile tereyağı sürüyoruz ve üzerine ceviz serpiştiriyoruz. Aynı işlemi birkaç defa tekrarlıyoruz. Ardından yufkayı 4’e bölüp, oklava ile rulo halinde sarıyoruz. Şeklini vermek için büzüp, yuvarlak olarak birleştiriyoruz Hazırlanan hamurları fırın kabına yan yana sıkıca dizip, üzerlerine ceviz yerleştiriyoruz ve çıtır çıtır olması için üzerine tereyağı gezdiriyoruz. Hazır olan tatlımızı önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık olarak 30 dakika pişiriyoruz. Bu esnada su ve şekeri kaynatıp, kenara alıyoruz. Limon suyu ekleyip, karıştırdıktan sonra oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra ılıyan şerbeti gezdirip, çekene dek dinlendirip servis ediyoruz. Bülbül yuvası tatlısı yapımını öğrendiğimize göre şimdi de yanına en çok yakışan eşlikçileri öğrenelim. Akşam yemeğinde başlangıç olarak domates çorbası, ardından ana yemek olarak et sote ve bulgur pilavı tercih edebilirsiniz. Yancı olarak da roka salatası ve havuç tarator tercih edebilirsiniz. İçecek olarak bizim tercihimiz bol köpüklü bir bardak ayran… Siz dilerseniz damak zevkinize göre soğuk çay da tercih edebilirsiniz. Akşam yemeği sonrası tatlı kapanışta bülbül yuvası tercih ediyorsanız, yanında taze demlenmiş çay ve tuzlu kurabiye tercih edebilirsiniz. Bülbül yuvası tarifi için yufkayı dışarıdan hazır alıp, hazır yufkadan bülbül yuvası tarifi hazırlayacaksanız yufkaların taze olması çok önemlidir. Bu noktada güvendiğiniz şarküteriden en taze baklava yufkasını almaya dikkat edin! Yufkayı evde kendiniz açacaksanız hamur malzemelerinin oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Yoğrulan hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekmektedir. Aynı zamanda hamurun üzeri bir bezle örtülüp oda sıcaklığında bekletilmesi gerekmektedir. Güzel görüntüsü ve enfes lezzetiyle kalbimizi fetheden bülbül yuvası tatlısında kaç kalori olduğuna değinelim biraz. Özellikle çay saatlerinde çay ekşiliğinde tercih edilen cevizli bülbül yuvası tarifi 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 800 kalori bulunmaktadır. Oldukça yüksek kalorili olan bu tarifimizi diyet menüsü uygulayanlar için maalesef ki öneremiyoruz. Oldukça yüksek kalorili olan bu tarifimizi çay saatinde tek başına ve 1 adet olacak şekilde tüketilmesinde ise bir sakınca yoktur. Şeker hastaları ve kolesterol hastaları için maalesef ki uygun bir tatlı olmadığını söyleyebiliriz. Bülbül yuvası tarifini tüm püf noktalarıyla hazırladık. Şimdi de tarifimize en benzer lezzetleri sizler ile paylaşmak istiyoruz. Öncelikle şerbetli tatlıları sevenler için şerbetli bal badem tatlısı tarifi, ardından sütlü tatlıların gözdesi sütlü nuriye tarifini ve son olarak da baklava sevip, uzun uzun hazırlamakla uğraşmakla istemeyenler için pratik baklava tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 12 adet baklavalık yufka
    • 2 su bardağı ceviz, ince kıyılmış
    • 125 gram (g) eritilmiş tereyağı
    • 1 su bardağı su
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
    • 1 su bardağı ceviz, kelebek, bütün

    Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Yufkayı tezgaha serip, fırça ile tereyağı sürün. Üzerine ceviz serpin. Bir kat daha yufka serip, tereyağı sürün. Üzerine ceviz serpin.
    2. 4′ bölüp, oklava ile rulo halinde sarın. Büzüp, yuvarlak olarak birleştirin. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    3. Hazırlanan hamurları fırın kabına yan yana sıkıca dizip, üzerlerine ceviz yerleştirin. Üzerlerine kalan tereyağını gezdirin.
    4. Renk alana dek yaklaşık 30′ fırınlayın. Bu esnada su ve şekeri kaynatıp, kenara alın. Limon suyu ekleyip, karıştırın. Oda sıcaklığında dinlendirin.
    5. Fırından çıkan tatlıyı dinlendirin. Soğuyan tatlıya ılıyan şerbeti gezdirip, çekene dek dinlendirin.

    Bu nefis Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020