En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bulgur Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bulgur Çorbası Tarifi
Bulgur Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 8

Bulgur Çorbası Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Bugün Anadolu’da çokça yapılan ve bizim de yemelere doyamadığımız bulgur çorbası tarifi ile geldik. 🙂 Tam da kış aylarına doğru yaklaşmışken enfes bir sonbahar – kış çorbası olduğunu söyleyebiliriz. Hem doyurucu hem lezzetli hem de kışın içimizi ısıtan bulgur çorbası tarifini tüm detayları ele alarak bu yazımızda sizinle paylaşıyor olacağız ama gelin öncesinde ‘’Bulgur çorbası hangi yöreye ait?’’ ya da ‘’bulgur çorbası çeşitleri nelerdir?’’ şeklinde sorulan soruları yanıtlayalım. Bulgur çorbası için: Amasya’nın köylerinde sıklıkla yapılan ve diğer adı “düğürcük” olan enfes bir çorba olduğunu söylemek mümkün. Bulgur çorbasının oldukça pratik, aynı zamanda da oldukça doyurucu olmasının sık sık tercih edilmesindeki en büyük etmen olduğunu söyleyebiliriz. 🙂 Bulgur çorbasının içerisindeki malzemeler her yörede farklılık gösterebilmektedir. Malzemelerinden dolayı çeşitliliği oldukça fazla olan çorbamızın kaç tane çeşidi olduğuna gelin kısaca değinelim. Bulgur çorbasını içerisine yoğurt ekleyerek yoğurtlu bulgur çorbası ya da tavuk ekleyerek tavuklu bulgur çorbası hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda acılı bulgur çorbası, yeşil mercimekli bulgur çorbası ve soğuk olarak da hazırlanıp servis edilen bulgur çorbası tariflerini mutlaka denemelisiniz.  Bu kadar fazla seçeneği olan bulgur çorbasına mutfaklarınızda yer vermezseniz çok şey kaçırmış olursunuz bizden söylemesi. 🙂 Haydi o zaman mutfağa geçip bulgur çorbası yapımı için tencereleri fokurdatalım. 🙂 Bulgur çorbası için ayçiçek yağını orta boy bir tencerede ısıtıyoruz ve içerisine soğan ekleyip orta ateşte kavuruyoruz. Ardından sırasıyla biber, un, salça ve bulgur ekleyip hepsini karıştırarak kavuruyoruz. Bulyon ve sıcak suyu karıştırıp üzerine ekliyoruz ve kısık ateşte kapağı kapalı olacak şekilde pişiriyoruz. Bulgurlar yumuşamaya başlayınca, küçük bir sahanda tereyağını eritip, üzerine toz biber ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan aldığımız çorbanın üzerine ekleyip servis ediyoruz. 🙂 Bulgur çorbasının yanına ne gider diye düşündük ve yine çorbamızın lezzetine yaraşır yöresel lezzetlerin, yanına çok yakışacağını sizlerle paylaşmak istedik. 🙂 Başlangıç olarak tercih ettiğiniz çorbamızın ardından ana yemek olarak tavuk kapama ve güzelce sarılmış lahana dolması ile servis ederek çorbamızın lezzetine lezzet katabilirsiniz. 🙂 İçeceksiz olmaz elbette ki. Bol köpüklü bir ayran ile lezzetin doruklarına ulaşabilirsiniz.  Bulgur çorbası en doyurucu çorba tariflerimizden. Doyurucu olan bu çorbamızın püf noktaları da yok değil tabii ki. 🙂 Bulgur eklerken verdiğimiz ölçülerin dışına çıkmamaya özen göstermelisiniz. Bulgurlar piştikçe şişecek ve katılaşacak çünkü. Bulgur çorbası kalori değeri oldukça düşük olan çorba tariflerimizden. 🙂 Bir porsiyonunda ortalama 105 kalori bulunmaktadır. Diyet menülerinizde tok tutma özelliğinden dolayı sık sık tercih edebilirsiniz. 🙂 Bulgur çorbası tarifini deneyip beğenenlere 3 tane birbirinden lezzetli tarif önerimiz daha var. 🙂 Sıklıkla yaptığımız şehriyeli tavuk çorbası tarifi, ardından erişteli domates çorbası ve erişteli mercimek çorbası tarifini mutlaka denemeli ve sofralarınızda sık sık yer vermelisiniz. 🙂

Bulgur Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 1+Yarım su bardağı bulgur
  • 8 su bardağı sıcak su
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 adet köy biberi, küp doğranmış
  • 1 adet soğan, küp doğranmış

üzeri için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber

üzeri için

  • 4-5 dal maydanoz

Bulgur Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ayçiçek yağını orta boy bir tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip, orta ateşte 2′ kavurun. Biberleri ekleyip, 2′ kavurun. Un ekleyip, kısık ateşte 3′ kavurun.
  2. Salçayı ilave edip, 1′ karıştırarak kavurun. Bulgurları ekleyip, karıştırarak 3′ kavurun.
  3. Bulyon ve sıcak suyu karıştırıp, tencereye ekleyin. 10′ kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  4. Bulgurlar yumuşayınca altını kapatıp, kenara alın. Küçük bir sahanda tereyağını eritip, toz biberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.
  5. Çorbayı üzerine biberli yağ ve maydanoz ile servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Bulgur Çorbası Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020