Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Burdur Çekme tam size göre. Burdur ve Kars yöreleri ile meşhurdur, çekme ve süzme adlı pirinci pişirme tekniğinden adını alır.
Burdur Çekme Malzemeleri
- 1 kilo (kg) kuzu but
- 2 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
- 5-6 dal maydanoz
Burdur Çekme Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri ayıklayıp, bolca yıkayın ve ılık suda bekletin.
- Kuzu budunu dört parçaya bölün ve sekiz bardak suda, biraz tuz ile beraber haşlayın.
- Eti pişince suyundan alın ve üzerlerine salça sürün.
- Etlere salça sürüldükten sonra 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Dört bardak et suyu ile pirinç pilavı pişirin.
- Üzerine tava da yağ kızdırıp, dökün ve pilavı demlenmeye bırakın.
- Geniş servis tabağına demlenmiş pilavı döküp, üzerine kızarmış etleri yerleştirin.
- Üzerine karabiber ve maydanoz ile servis edin.
Afiyet olsun! Burdur Çekme ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.