En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Burdur Şiş Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Burdur Şiş Tarifi
Burdur Şiş Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 8

Burdur Şiş Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Köfte yapmanın bize göre standart bir denklemi vardır, yöreye veya bölge çeşidine göre içindeki baharatlar veya hazırlanış şekilleri değişiklikler gösterse de köfte, bayat ekmek içi –veya galeta unu, yumurta ve rendelenmiş soğan ile yapılır. Burdur şişin köftesini diğer köftelerden ayıran ise yalnızca et ile yapılmasıdır. 19. yüzyılın başında, Burdur şiş ilk defa yapılmaya başladığında keçi etinden yapılan kıyma ile yapılıyormuş, şimdi ise taze hazırlanmış, kaburga etinden yapılan dana kıyması ile servis ediliyor. Burdur şiş, özel yapılmış pidesi ve közlenmiş yeşil biber ile servis edilir, gittiğiniz lokantalarda yanına bir de bol limonlu yeşil salata ikram ederler. Bahçeli veya mangal yapmaya uygun bir evde yaşıyorsanız, Burdur şişleri kesinlikle kömür ateşinde yapmanızı öneriyoruz, kömür ateşi ve yüksek ısılı bir mangal varsa, hiçbir şeyin kötü gitme ihtimali olamaz. Eğer çoğumuz gibi apartmanda yaşıyorsanız, veya benim gibi mangalın başında durmaktan hoşlanmıyorsanız, fırını önce tüm fırını ısıtacak şekilde 200-220 dereceye ayarlayın, fırın ısındıktan sonra Burdur şişleri koyun, içleri piştikten –yani yaklaşık 10 dakika sonra, fırının ızgarasını açın ve şişlerin üzerini kızartın. Et yemeden doyamıyorum, spor yaptım protein almalıyım diyenler için birebir, Burdur şiş yapmak için mutfağa geçelim!

Burdur Şiş Tarifi Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 1,5 kilo (kg) kaburga dana kıyma
    • 1,5 yemek kaşığı tuz
    • 2 adet domates
    • 2 adet kuru soğan
    • 10 adet yeşil biber

    Burdur Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Kıymanın içine tuz ekleyin ve iyice yoğurun.
    2. Yoğrulan kıymayı 20 dakika kadar dinlendirin.
    3. Dinlenen kıymayı şişlere dizin ve mangalda pişirin.
    4. Domates, soğan ve biberleri ayrı şişlere çekip, mangal ateşinde közleyin.
    5. Pideleri şişlerin üzerinde ısıtın.
    6. Pideleri şişler ile birlikte servis edin.

    Afiyet olsun! Burdur Şiş Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020