En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Burger & Acılı Yakut Krema Sos

Ana Sayfa » Blog » Burger & Acılı Yakut Krema Sos

Geleneksel lezzetlerimizden Burger & Acılı Yakut Krema Sos, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Hamburger gurmelerine bol acılı bir tarifimiz var. Merak ediyorsanız hemen denemeye ne dersiniz?

Burger & Acılı Yakut Krema Sos Malzemeleri

    Acılı Yakut Kreması İçin

    • 100 gram (g) pancar, fırınlanmış
    • 1 adet Magnum Yakut
    • 50 gram (g) gorgonzola, ya da dannish blue
    • Yarım adet avokado
    • 30 mililitre (ml) Knorr Acısso El Clasico
    • Yarım tatlı kaşığı tuz

    Brioche Ekmeği İçin

    • 500 gram (g) un
    • 20 gram (g) yaş maya
    • 10 gram (g) tuz
    • 30 gram (g) şeker
    • 175 mililitre (ml) süt
    • 125 gram (g) tereyağı
    • 3 adet yumurta

    Burger Köftesi İçin

    • 650 gram (g) dana kıyma, döş, 1 kez çekilmiş
    • 1 yemek kaşığı deniz tuzu, taze çekilmiş
    • 1 yemek kaşığı Knorr Karabiber, taze çekilmiş

    Burger & Acılı Yakut Krema Sos Nasıl Yapılır?

    1. Acılı Yakut Kreması için;
    2. Fırınlanmış pancar, gorgonzola, avokado, tuz, Magnum Yakut ve Knorr Acısso El Classico’yu blenderda homojen olana kadar çekip, bir kaba aktarın ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
    3. Brioche Ekmeği için;
    4. Un, tuz, maya, şeker, süt, yumurtayı toplanacak kıvama
    5. gelene kadar mixerde karıştırın.
    6. Tereyağını parça parça ekleyip karıştırmaya devam
    7. Homojen hale gelince üzerini streç filmle kaplayıp oda
    8. sıcaklığında 1 saat mayalandırmaya bırakın.
    9. 110 gramlık porsiyonlar haline getirip yuvarlayın ve 1
    10. saat daha mayalandırın.
    11. Mayalanan hamuru 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirme
    12. kağıdı üzerinde 20 dakika pişirin.
    13. Burger Köftesi için;
    14. Kıymadan 80 gramlık parçalar ayırdıktan sonra burger köftesi şekline getirin.
    15. Köfteleri bir tepsiye, aralarına yağlı kağıt koyarak
    16. dizin ve tepsiyi streç filmle kapayıp dinlenmesi için buzdolabına koyun.
    17. Birkaç saat dinlenen köfteleri çıkarıp yapışmaz yüzeyli
    18. bir tavada (döküm de olabilir) orta-yüksek ateşte
    19. pişirin.
    20. İnceliğine göre 30 saniye – 1 dakika arası bir tarafını
    21. pişirdikten sonra spatula yardımıyla çevirip pişen yüzeye
    22. hemen bir tutam tuz ve karabiber serpin.
    23. Diğer tarafını da pişirdikten sonra Yakut Kreması sürdüğünüz brioche ekmeği arasına 2’şer adet koyup sıcak olarak servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Burger & Acılı Yakut Krema Sos ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020