En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bütümetli Et

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bütümetli Et
Bütümetli Et

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Bütümetli Et, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. , Konya ve çevresinin düğün yemeğidir.

Bütümetli Et Malzemeleri

  • 1 adet kuzu kol, veya kaburgası
  • 2 su bardağı nohut, akşamdan ıslatılmış
  • 10 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı süt, kaynatılmış soğutulmuş
  • 1 su bardağı kuyruk yağı, eritilmiş

Bütümetli Et Nasıl Yapılır?

  1. Et iri parçalar halinde tencereye yerleştirin. Nohutları ve tuzu ilave edin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin.
  2. Et yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Arada üzerinde biriken kefinleri alın.
  3. Pişen eti dinlendirin, suyunu süzün. Sıcakken sütün içerisinde 30′ dinlendirin.
  4. Tavada kuyruk yağını veya sade yağı eritin. Sütte bekleyen eti çıkarın. Kısık ateşte alt ve üstünü kızartın.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Bütümetli Et ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020