En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Cartlak Kebabı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Cartlak Kebabı
Cartlak Kebabı

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Cartlak Kebabı. Üç parça ciğer, bir parça kuyruk yağı, üç parça ciğer, bir parça kuyruk yağı…  Yukarıda tekrarladığımız sözcükler aslında çok şey ifade ediyor. Öyle bir tarif ile geldik ki, inanın bize tadına baktıktan sonra ‘’Bu işlemi sabaha kadar yapabilirim.’’ diyeceksiniz. Tike tike doğranmış kuzu ciğerlerin yine aynı şekilde doğranmış kuyruk yağı ve baharatlar ile buluştuğu cartlak kebabı tarifini paylaşıyor olacağız bugün. Cartlak kebabı tarifi için hazırladığımız reçeteye geçmeden önce, bilmeyenler ve merak edenler için cartlak kebabı nedir ve cartlak kebabı nereye aittir hızlıca değinmek istiyoruz. Cartlak kebabı yukarıda da söylediğimiz gibi küçük küp küp doğranmış kuzu ciğer ve kuyruk yağının şişlere geçirilip soslandıktan sonra mangal ateşinde pişirildiği oldukça lezzetli bir tarif.  Ciğerin faydalarından oldukça yararlanabileceğiniz, aynı zamanda tam bir protein deposu diyebileceğimiz cartlak kebabı, özellikle Gazi Antep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin Yörelerinde sıklıkla hazırlanmaktadır. Aynı zamanda bu yörelerde kebabımızın adının ‘’cağırtlak kebabı’’ olarak da değiştiğini söyleyebiliriz. Cartlak kebabının patent alarak tescillendiği şehrimiz ise yine gastronomisiyle ön plana çıkan Gazi Antep oluyor. Cartlak kebabı hakkında bilmediğimiz tek şey kaldıysa o da nasıl yapıldığı ve lezzeti herhalde! Haydi o zaman daha fazla beklemeden mutfağa geçip, tarifimizin yapılışına geçelim. Cartlak kebabı tarifi için öncelikle mangal şişlerine ciğer ve kuyruk yağlarını 3 adet ciğer, 1 adet kuyruk yağı olacak şekilde 8’erli olarak takıyoruz. Ardından kebabımızın lezzetine lezzet katacak olan sosunu hazırlamaya başlıyoruz. Küçük bir kapta kimyon, pul biber, sumak, tuz, nane ve ayçiçek yağını karıştırıp, sonrasında şişlerin üzerine fırça yardımıyla her tarafa gelecek şekilde iyice sürüyoruz. Sosladığımız ciğer şişleri dolapta bir süre bekletiyoruz. Şişlerimiz dinlendikten sonra dolaptan çıkarıyor ve mangal ateşinde her bir yüzünü birkaç dakika çevirerek pişiriyoruz. Nar gibi kızarmış cartlak kebabının yanına eşlikçiler olmazsa olmaz.  Tarifimizin lezzetini incecik bir lavaş ekmeği ve bol sumaklı, bol soslu bir soğan salatası ile taçlandırabilirsiniz. Aynı zamanda közlenmiş biber ve közlenmiş domates de kesinlikle çok yakışacaktır. İçecek olarak da bol köpüklü bir bardak ayran tercih ederek lezzeti zirveye çıkarabilirsiniz. Küçük kuşbaşı şeklinde doğranan etler ‘’Tike’’ olarak adlandırılmaktadır. Cartlak kebabında etlerin tike tike olması daha hızlı pişmesini sağlayacaktır. Ciğerlerin ve kuyruk yağlarının aynı büyüklükte olmasının, görsel şöleni de beraberinde getirdiğini söyleyebiliriz. Tam bir protein deposu olan cartlak kebabı, içerisinde 300 kalori bulundurmaktadır. Kalori miktarı yüksek olsa da tek başına diyet menülerinizde ara ara yer verebilirsiniz. Evet! Yazımızın sonuna doğru gelirken cartlak kebabı tarifini çok sevip, benzer tatlar denemek isteyenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarifi paylaşmak istiyoruz. İlk olarak beyti kebabı tarifi, ardından parmak kebabı tarifi ve son olarak da Manisa yöresine ait Manisa kebabı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Sevgiyle ve YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağıyla kalın! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Cartlak Kebabı Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 kilo (kg) kuzu ciğer, kuşbaşı doğranmış
    • 200 gram (g) kuyruk yağı, kuşbaşı doğranmış
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Kimyon
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Sumak
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Nane
    • 1/4 su bardağı ayçiçek yağı

    Cartlak Kebabı Nasıl Yapılır?

    1. Mangal şişlerine ciğer ve kuyruk yağlarını 3 adet ciğer 1 adet kuyruk yağı olacak şekilde 8’erli olarak takın.
    2. Küçük bir kapta kimyon,pul biber,sumak,tuz,nane ve ayçiçek yağını karıştırın.
    3. Şişlerin üzerine fırça ile yedirip, buzdolabında 30′ dinlendirin.
    4. Mangalı yakın. Oda sıcaklığına gelen şişlerin her bir yüzünü 2’şer dakika pişirin. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Cartlak Kebabı ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020