Hazırlama Süresi : 45 dk
Pişirme Süresi : 25 dk
Kaç Kişilik : 10
En lezzetli ve tam kıvamında Çavdar Ekmeği Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Genelde soğuk kuzey ülkelerinin vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkan çavdar unu, buğday ailesinin en doyurucu seçeneklerinden. Çavdarın öğütülmesiyle elde edilen bu besleyici un girdiği her tarife yoğun bir lezzet katmasının yanı sıra bol protein içeriyor. Daha yumuşak bir ekmek tercih ediyorsanız çavdar ununu buğday unuyla karıştırarak kullanmayı tercih edebilir, yoğunluk oranlarına zamanla kendi damak tadınıza göre miktarları azaltıp çoğaltarak karar verebilirsiniz. Çavdar ununu ne kadar fazla kullanırsanız ekmeğinizin sertliği ve doyuruculuğu da artacaktır. Çavdar ekmeğinin hamuru beyaz unla yoğrulan ekmekler kadar kolay şekil almaz. Yoğurma sırasında daha fazla sıvı ekleyerek yumuşatmaya çalışmayın. Ölçülere mümkün mertebe sadık kalın. Pişerken kabarma süresi de diğer çeşitlere göre biraz daha yavaş ilerleyecektir. Bol lifli bir dilim çavdar ekmeği doyurucudur. Uzun süre tok tutma özelliği, içerdiği lif ve antioksidanlar sayesinde kilo vermek isteyenler ve sağlıklı beslenenlerin favorisi olan Çavdar ekmeğini dilerseniz kuru maya, yaş maya veya ekşi mayayla yapmanız mümkün. Tercih sizin. Yalnızca çavdar ekmeğini yaparken önemli bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Dışının kabuksu ve içininse yumuşacık olması için tüm karışımın homojen kıvama geldiğinden emin olun. Bir dilim Çavdar Ekmeği (30 gram), yaklaşık 63 kaloridir. İçerisinde 13.15 gram karbonhidrat, 1.81 gram protein, 0.27 gram yağ bulunmaktadır. Çavdar ekmeği kan şekerini yavaş yükseltir ve diyabeti olanlar için oldukça uygun bir ekmek çeşididir. Ayrıca kalsiyum, potasyum ve selenyum değerleri yüksektir. Diyet yapanlar için uzun süre tok tuttuğundan, daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Eve ekmek getiren değil evde ekmek yapan olmaya ne dersiniz? Unutmayın, kendi yaptığınız ekmeğinizin kokusu da dokusu da size çocukluğunuzda fırından aldığınız o mis gibi ekmeklerle doğru bir yolculuğa çıkaracak. Püf noktalarını adım izlediğinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz hem görüntüsüyle hem lezzetiyle damaklarımızı şenlendirecek 15 kolay ekmek tarifi ile sizlerleyiz.
Şimdiden ellerinize sağlık! Çavdar Ekmeği Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020