En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Cennet Çamuru Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Cennet Çamuru Tarifi
Cennet Çamuru Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Cennet Çamuru Tarifi tam size göre. Öyle bir tarif ile geldik ki bugün, lezzetten havalara uçabilir, görüntüsüne gönlünüzü kaptırabilirsiniz. 🙂 Nasıl mı bu kadar iddialı konuşabiliyoruz? Çünkü bu tatlıyı hazırlaması çok kolay, tadı çok hafif ve yeşil rengiyle göz kamaştırıyor. Bugün sizlere, tüm püf noktalarıyla cennet çamuru tarifini anlatıyor olacağız. Tarifimin reçetesine geçmeden önce bilmeyenler için cennet çamuru nedir kısaca anlatmak istiyoruz. Ardından bu mükemmel lezzete sahip tatlı hakkında ‘’cennet çamuru nerenin tatlısı’’ diye soranları yanıtlamak istiyoruz. Kilis’in meşhur tatlısı cennet çamuru, koyun sütünden hazırlanan muhallebiden elde edilmiş bir tatlıdır. ‘’Peki cennet çamuru ismi nereden gelir?’’ dediğinizi duyar gibiyiz. 🙂 Cennet çamuru tatlısı, adını cenneti andırır lezzetinden ve çamura benzeyen kıvamından almaktadır. Bu tatlımız ayrıca lezzet açısından künefeye de benzetilir ancak künefeye göre daha hafiftir.  Tatlımız hakkında tüm merak edilenleri ve bilinmeyenleri öğrendiğimize göre mutfağa geçebiliriz. Malzemeleriniz hazırsa evde cennet çamuru yapımına geçebiliriz. 🙂 Çayınızı hazır edin çünkü tatlı hazır olduğunda bir an önce yemek için sabırsızlanabilirsiniz. Cennet çamuru tatlısı için öncelikle derin bir tencerenin içerisine su, süt ve şekeri ekleyip, orta ateşte kaynatıyoruz. Karışımımız kaynayınca altını kısıp biraz daha pişmesini sağlıyoruz. Kaynayan karışımın içerisine limon suyu ekleyip ocaktan alıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.  Hazırladığımız karışım ılıyadursun biz de o esnada kadayıfları küçük parçalara bölüp tereyağı ile yoğuruyoruz.  Yoğurduğumuz kadayıfları büyük bir tavanın içerisine alıp renk alana dek iyice kavuruyoruz. Kavurduğumuz kadayıfların üzerine ılıyan şerbetimizi azar azar ekliyoruz. Antep fıstığından bir yemek kaşığı ayırıyoruz ve geri kalanını ekleyip karıştırıyoruz. Tatlımızı borcama alıp düzlüyoruz ve üzerini Antep fıstığı ile süslüyoruz.  Tatlımız hazır olduğuna göre dondurma veya kaymak ile servis edebiliriz. 🙂 Tatlımızı hazırladıktan sonra yanına ne servis etsem diye düşünmeyin. Biz onu sizin için düşündük! Tatlımızın yanına en çok yakıştırdığımız servis önerilerine gelin göz atalım.  Çay saatleri için oldukça doğru bir tercih olan cennet çamuru tatlısının yanına biz en çok çay yakıştırıyoruz. Taze demlenmiş bir bardak çay, kahve severler için de taze demlenmiş bir fincan filtre kahve öneriyoruz. 🙂   Dondurmayı veya damak zevkinize göre süt kaymağını da unutmayın elbette ki.  Cennet çamuru tatlısında, hazırlanan şerbetin şekerlenmemesi için limon sıkmayı sakın ha unutmayın! Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta, kadayıfların hamurlaşmaması için iyice kavrulması. Cennet çamuru kalori miktarı için 100 gramında yaklaşık olarak 255 kalori bulunduğunu söyleyebiliriz.  Cennet çamuru tarifini sevenlere 3 tane birbirinden lezzetli kadayıflı tatlıyı da paylaşmak istiyoruz. Öncelikle en sade haliyle kadayıf tarifi, ardından cevizli kadayıf tarifi ve son olarak muhallebili kadayıf tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Cennet Çamuru Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 400 gram (g) kadayıf
    • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
    • 1 su bardağı Antep fıstığı (toz)

    Şerbeti için

    • 2 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
    • 1/2 su bardağı süt

    Servis İçin

    • 1 top Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma

    Cennet Çamuru Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Su,süt ve şekeri küçük bir tencereye orta ateşte kaynatıp, kaynayınca altını kısın. 5′ pişirin.
    2. Limon suyu ekleyip, ocaktan alın. Oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
    3. Kadayıfları küçük parçalara koparıp, oda sıcaklığındaki tereyağı ve yarım su bardağı Antep fıstığı ile yoğurun.
    4. Büyük bir tavayı orta ateşte ısıtıp, kadayıfları renk alana dek kavurun.
    5. Ocaktan alıp, ılıyan şerbeti azar azar karıştırarak ekleyin.
    6. Antep fıstığından 1 yemek kaşığı ayırıp ekleyin ve karıştırın. Borcama alıp düzleyin. Üzerine Antep fıstığı ve Algida Maraş Usulü Bol Kaymak Dondurma ile servis edin.

    Bu nefis Cennet Çamuru Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020