En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Cevizli Lokum Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Cevizli Lokum Tarifi
Cevizli Lokum Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Cevizli Lokum Tarifi. Daha önce cevizli lokum yediniz mi hiç? Yemediyseniz size müthiş bir haberimiz var! Sizler için müthiş bir reçete hazırladık. Yemelere doyamayacağınız, denedikten sonra sürekli olarak hazırlamak isteyeceğiniz harika bir cevizli lokum tarifi ile karşınızdayız. Beş çaylarının yeni yüzü olmaya aday, şık sunumuyla ve iç harcının lezzetiyle yiyenlerin tadına hayran kalacağı cevizli lokum hakkında birazcık sohbet etmek istiyoruz öncelikle. Cevizli lokum hangi yöreye ait bilmeyenler vardır muhakkak ki. İlk olarak bu eşsiz lezzetin nereye özgü olduğunu öğrenmekle başlayalım isterseniz. Cevizli lokum tarifi, zengin ve geleneksel tatlara ev sahipliği yapan Bursa ilimize özgü bir tariftir. Çay saatlerinde, yanında en güzel eşlikçilerle ikram edilen bu tarif aynı zamanda oldukça doyurucu ve lezzetli bir iç harca da sahiptir. İsmini lokum görüntüsüne olan benzerliğinden alan Bursa cevizli lokum tarifi, çabucak hazırlanabilen ve damaklarda enfes tatlar bırakabilecek bir tarif. “Cevizli lokum fırında kaç dakikada pişer?” ve “cevizli lokum üzerine ne sürülür?” gibi konularda merakınız varsa reçetemizin içerisinde merakınızı giderebilirsiniz. Haydi o zaman daha fazla beklemeden mutfağa geçip, cevizli lokum yapılışına geçelim dilerseniz.  Bursa cevizli lokum için öncelikle maya, ılık su ve şekeri, derin bir kabın içerisinde 1 bardak un ile karıştırıp, 5 dakika bekletiyoruz. Kabarınca kalan un, yarım su bardağı margarin ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğuruyoruz. Nemli bir bez örtüp, 30′ oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz. Küçük bir kapta şeker, ceviz ve tarçını karıştırıp, kenara alıyoruz. Hamuru 4 bezeye bölüp, kalan margarin ile tezgâhı yağladıktan sonra merdane ile dikdörtgen şeklinde açıyoruz. Harcın dörtte birini ekleyip, rulo şeklinde sarıyoruz. Üç parmak kalınlığında kesip, yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alıyoruz. Kalan bezeleri aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye dizdikten sonra üzerine bez örtüp, 15′ mayalandırıyoruz. Fırını 180 dereceye ısıtıp; üzeri için pekmez, su ve yumurtayı çırpıp, hamurların üzerine fırça ile sürüyoruz. Üzeri ve altı kızarıncaya kadar yaklaşık 45′ pişirdikten sonra servis ediyoruz. Cevizli lokum tarifin yanına ne servis edeceğini bilmeyenler için birkaç servis önerimiz olacak. Tarifimizi beş çayında servis edecekseniz eğer yanında bir dilim havuçlu tarçınlı kek, Rus salatası, kısır ve patates salatası ile servis edebilirsiniz. İçecek olarak da taze demlenmiş çay ya da filtre kahve kesinlikle bu eşsiz lezzeti tamamlayacaktır. Hamurunuzu açmadan önce tezgahınızı yağlayarak daha güzel bir yufka elde edebilirsiniz. Cevizli lokum hakkında merak edilen detaylardan bir tanesi de kaç kalori olduğudur. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 310 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanlar için dikkat edilmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Cevizli lokum tarifini sevip, benzer tatlar arayanlar için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut. Öncelikle tahinli çörek, ardından meyveli rulo çörek ve son olarak da tarçınlı rulo çörek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Cevizli Lokum Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 su bardağı margarin, eritilmiş
    • 2 tatlı kaşığı kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 6 su bardağı un
    • 2 su bardağı su, ılık

    iç harcı için

    • 2 su bardağı ceviz, iri parçalanmış
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
    • 1 su bardağı şeker

    üzeri için

    • 1 adet yumurta
    • 2 tatlı kaşığı pekmez
    • 2 yemek kaşığı su

    Cevizli Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Maya, ılık su ve şekeri derin bir kabın içerisinde 1 bardak un ile karıştırın. 5′ bekletin.
    2. Kabarınca kalan un, yarım su bardağı margarin ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
    3. Nemli bir bez örtüp, 30′ oda sıcaklığında dinlendirin. Küçük bir kapta şeker, ceviz ve tarçını karıştırıp, kenara alın.
    4. Hamuru 4 bezeye bölüp, kalan margarin ile tezgahı yağlayın.
    5. Merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Harcın dörtte birini ekleyip, rulo şeklinde sarın. Üç parmak kalınlığında kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
    6. Kalan bezeleri aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye dizin. Üzerine bez örtüp, 15′ mayalandırın.Fırını 180 dereceye ısıtın.
    7. Pekmez, su ve yumurtayı çırpıp, hamurların üzerine fırça ile sürün.
    8. Üzeri ve altı kızarıncaya kadar yaklaşık 45′ pişirin. Servis edin.

    Bu nefis Cevizli Lokum Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020