En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Cezerye Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Cezerye Tarifi
Cezerye Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Cezerye Tarifi. Mersin mutfağının en meşhur tatlılarından biri olan Cezerye, lezzeti ve mis gibi kokusuyla evinizi şenlendirmeye geliyor. Cezerye tarifinde bulunan havuç, Hindistan cevizi ve tüm baharatlar özellikle kış aylarında tam aradığınız lezzet olacak. Mersin’de sıkça karşılaşabileceğiniz Cezerye, yumuşacık dokusuyla kahve yanında veya günün her saatinde enerji verecek bir atıştırmalık olacak. Dilerseniz top şeklinde de hazırlayacağınız ve tadına doyamayacağınız Cezerye tarifi için hazırsanız sizi tarife doğru alalım. Ayrıca Cezerye tadında ve şekersiz olarak hazırlayabileceğiniz Bademli Hurma Topları da sizler için daha düşük kalorili bir alternatif sunuyor. Bir dilim cezerye (15 gram), yaklaşık 56 kaloridir. İçerisinde 10.23 gram karbonhidrat, 0.32 gram protein ve 1.24 gram yağ bulunmaktadır. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Cezerye Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 kilo (kg) havuç
    • 1 yemek kaşığı su
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı bal
    • 100 gram (g) Antep fıstığı
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Tarçın, toz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Zencefil, toz
    • yarım tatlı kaşığı yenibahar
    • 1 tatlı kaşığı nişasta

    Üzeri İçin

    • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

    Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Havuçları yıkayıp, soyduktan sonra birkaç parçaya bölün ve az miktar suyla orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
    2. Haşladığınız havuçları blender’la püre haline getirin.
    3. İlk önce şeker daha sonra bal ve baharatları ilave ederek kısık ateşte pişirin.
    4. Koyu bir kıvam aldığında nişastayı 1 yemek kaşığı su ile karıştırarak tencereye ilave edin.
    5. Katılaşmaya başladığında fıstık parçalarını ilave edin.
    6. Düz bir kabın içerisine Hindistan cevizi tozu serpin ve pişirdiğiniz karışımı üzerine yayın.
    7. Son olarak üzerine de Hindistan cevizi tozu dökün ve birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
    8. Servis etmeden önce bıçak yardımıyla dilimleyin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Cezerye Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020