En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Cheesecake Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Cheesecake Tarifi
Cheesecake Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Cheesecake Tarifi. En pratik tatlılar arasında yer alan Cheesecake yapması en pratik tatlılar arasında yer alıyor.    Cheesecake ABD’den bütün dünya mutfaklarına yayılmış olsa da Türk mutfağında da fazlasıyla seviliyor ve her türü yapılıyor. Üzerine genellikle, meyve sosları ya da çikolata sosuyla servis ediliyor. Türk mutfağında yaygın kullanılan soslar arasında limon, ahududu, karamel, çilek, çikolata ve karamel yer alıyor. Bu sosları kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bir cheesecake sosu hazırlamak için yapmanız gereken meyveyse meyvesinin püresini elde etmek. Elde ettiğiniz püreye de 1 su bardağına 1 yemek kaşığı kadar koyduğunuz nişastalı su eklemeniz gerekiyor. Eklediğiniz nişastalı suyla hazırlayacağınız sosu kaynadıktan ve kıvam aldıktan sonra oda sıcaklağına geldikten sonra cheesecake’in üzerine dökebilirsiniz. Çikolatalı bir sos hazırlamak istediğinizdeyse yapmanız gereken bir ganaj hazırlamak, ganaj hazırlarken de ihtiyacınız olan 2 malzeme var; krema ve çikolata. Kaynatmadan ısıttığını kremanın içerisinde çikolata parçalarını eritmeniz gerekiyor. Hazırladığınız ganajında oda sıcaklığına gelmiş olması önemli, oda sıcaklığına gelmesini beklerken de ara ara karıştırmanız gerekiyor, bu sayede sosun üzeri kabuk bağlamadan soğuyabiliyor. Peynirli kremasıyla sütlü ve hafif tatlıseverlerin favorisi cheescake tarifi, hem beş çaylarında hem de akşam yemeklerinin sonunda harika bir tamamlayıcı oluyor. Bu tarifi evinizde denemek için tarifi mutlaka inceleyin. Cheesecake pişirme şekilleri olarak çeşitlendiriliyor. Soğuk ve sıcak olarak ikiye ayrılıyor. Bu ayrım pişirme şekillerin ötürü. Sıcak yöntemde cheesecake fırında pişiyor, soğuk yöntemdeyse jelatin kullanılıyor ve dolapta soğutularak kıvamının tutması sağlanıyor. Kıvamını soğuk dolapta alan soğuk yöntemde hazırladığınız cheesecake’i en az bir gece dolapta bekletmek gerekiyor.  Cheesecake yaparken yüksek ısıda pişirmemeniz gerekiyor. Yüksek ısıda pişirdiğiniz takdirde cheesecake hamurunun yüzeyinde çatlaklar oluşuyor ve bütünlüğü bozuluyor. Bu sebeple fırını 120-130 derecelerde önceden ısıtmak önemli. Cheesecake pişirirken dikkat etmeniz gereken başka bir noktaysa fırını nemli tutmak. Bunu yapmak için de fırının içerisine fırında kırılmayacağına emin olduğunuz bir kabın içerisine su koymak ve fırının içerisine yerleştirmek. Bu su hem fırınınızın nemli olmasını sağlayacak hem de çatlamasını engelleyecek.  Cheesecake kalıbın kullanırken kelepçeli kalıp kullanmaya dikkat etmek gerekiyor, zira kelepçeli kalıplar sayesinde kalıpların içerisine cheesecake yapışmıyor. Cheesecake çember formunda hazırlandığı için olması gereken kalıpta yuvarlak olarak kabul ediliyor, ancak dilerseniz baton ya da kare kalıplar kullanarak da hazırlayabilirsiniz.  Cheesecake tabanı yıllardır en klasik şekilde hazırlanıyor; bisküvi, tarçın, kuru yemiş ve tereyağının birleşimiyle hazırlanan taban hiç bir mutfakta değiştirilmiyor. Bazı mutfaklarda tercihe göre tart hamuru olarak da pişirilebiliyor. Ancak en klasik şekli eritilmiş tereyağı ve bisküvi olarak biliniyor.  Cheesecake hazırlarken yağlı krem peynirlerim tercih etmek en doğrusu, Türkiye’de labne peynirde kullanılıyor anca labne peynir kullanırken labnenin hem yağ hem de su bazlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Su bazlı olduğu içinde cheesecake’in krema kıvamını bozabilir. Bu sebeple daha yağlı krem peynirlerle daha iyi bir sonuç alınıyor. Beyaz krem peynirlerse renginin daha beyaz olması için oldukça önemli. Cheesecake dolapta 4 güne kadar saklanabiliyor. İçerisinde hem peynir hem de krema olduğu için 4 günden daha uzun saklamamınız önemli. Üzeri kapalı bir pasta servis tabağının ya da saklama kabının içerisinde saklamanız mümkün.    Artık hazırsanız sizleri klasik ve pratik Cheesecake tarifine bekliyoruz.  Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Cheesecake Tarifi Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 400 gram (g) krem peynir
    • 300 gram (g) süzme yoğurt
    • 100 gram (g) krema
    • 150 gram (g) şeker
    • 6 adet yumurta
    • 50 gram (g) un
    • 3 gram (g) tuz
    • 2 gram (g) vanilya
    • 1 adet limon, suyu ve kabuğunun rendesi

    tabanı için

    • 100 gram (g) tam buğday unlu kurabiye
    • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Plastik torbanın içine yağlı kurabiyeleri ekleyip, merdane veya et döveceğiyle üzerine hafifçe vurarak kurabiyeleri kırıp, iri toz haline getirin. Kaseye aktarıp, tereyağını ekleyin ve yoğurun. Hafif yağlı bir karışım olacaktır. Kek kalıbına dökün ve düzleştirin. Üzerine düz ıspatula veya kaşıkla bastırıp, düzeltin.
    2. Başka kabın içinde, krem peynir, yoğurt ve krema birlikte karıştırın.
    3. Şeker, limon suyu ve kabuğunun rendesi, vanilya ve yumurta ilave edip, tekrar karıştırın.
    4. Unu da iyice karıştırarak ilave edip, hazırlamış olduğunuz kalıba doldurun ve üzerini düzeltin.
    5. 160 C’ de ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
    6. Soğuduktan sonra süslemesini yapın ve buzdolabında saklayın.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Cheesecake Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020