En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Chimichurri Focaccia Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Chimichurri Focaccia Tarifi
Chimichurri Focaccia Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Chimichurri Focaccia Tarifi tam size göre. Mutfağınızda İtalyan rüzgarları estirecek, yumuşacık dokuya sahip aynı zamanda da kekik, nane ve zeytinyağının mükemmel aroması ile birleşmiş enfes bir tarif ile geldik. Siz de merak ettiniz değil mi? O halde sizi daha fazla meraklandırmadan bu enfes tarifimizi daha detaylı bir şekilde ele alalım. 🙂 Chimichurri Focaccia nedir? Bir bakalım, ardından da Chimichurri Focaccia nereye aittir onu öğrenelim. Sonrasında da tarifimizi uygulamak için sizleri mutfağa alalım. 🙂 Chimichurri Focaccia ana yemeklerinizin yanında servis edebileceğiniz, İtalyan mutfağına özgü bir ekmektir. Türk mutfağındaki pideye benzetilen, yassı şekle sahip olan, aynı zamanda da yumuşak dokusuyla kendine hayran bırakan bir ekmek diyebiliriz. Un, maya ve su ile hazırlanan bu ekmekler zeytinyağı, nane ve kekik kullanılarak da tatlandırılmaktadır çoğu zaman. Focaccia’nın ne olduğunu nereye ait olduğunu öğrendik. Gelin şimdi de nasıl yapıldığını öğrenip bir an önce uygulayalım. 🙂 Misafirlerinize akşam yemeklerinde gönül rahatlığıyla servis edebileceğiniz bu lezzete kesinlikle tarif defterinizde yer vermelisiniz. Bu enfes tarifimiz için ilk olarak yoğurma kabının içerisine hamur malzemelerimizi alıp pürüzsüz kıvam alana dek iyice yoğuruyoruz, üzerini nemli bir bez ile örtüp oda sıcaklığında birkaç dakika bekletiyoruz. Beklettiğimiz hamura, bu defa ellerimizi ıslatıp, elastik kıvama gelene dek birkaç defa katlama işlemi uyguluyoruz. Kıvam alan hamurumuzu bu defa küçük toplar haline getirip, hava almayacak şekilde dolapta bir gece bekletiyoruz. Hamurumuz hazır. 🙂 Buyurun şimdi de üzeri için harcımızı hazırlayalım. İlk olarak nane, maydanoz ve acı biberi mutfak robotunun içerisine alıp ufaltma işlemi uyguluyoruz. Ardından geriye kalan sirke, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz. 🙂 Tarifimiz neredeyse kendini göstermeye başladı. 🙂 Hamurumuzu yağlı kâğıt serili fırın tepsimizin içerisine alıyoruz ve hazırladığımız harcın birazını döküp parmak uçlarımızla aralıklı oyuklar açıyoruz. Pişmeye bırakıyoruz. Pişen ekmeğimizi dinlendirdikten sonra arasına ızgara soğan ve tavuk parçaları ekleyip servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂 Chimichurri Focaccia tarifimizi günün her öğününde servis edebilirsiniz. ‘’Focaccia ile ne yenir ‘’ diye soranlar için de cevabımız hazır. Bu lezzetli tarifi kahvaltılarda zeytinyağına bandırarak tercih edebilir ya da öğlen yemeğinde içerisine dilediğiniz garnitür ya da sebzeyi ekleyebilirsiniz. Akşam sofralarınızda ise ana yemeğin yanında bir bardak bol köpüklü ayran ile çok yakışacaktır. 🙂 Tarifimizi uygularken kesinlikle bilmeniz gereken püf noktalarından bir tanesi de hamuru dinlendirme aşamaları olacaktır. İlk olarak nemli bezle kapattığınız ve oda sıcaklığında beklettiğiniz hamuru, ardından daha çok mayalanması ve lezzetinin daha güzel olması için mutlaka bir gece de soğuk bir yerde bekletmelisiniz. Böylelikle hamurunuz daha çok ekşiyip mayalanacak ve daha elastik olacaktır. 🙂 Chimichurri Focaccia tarifimizin bir porsiyonunda yaklaşık olarak 400 kalori bulunmaktadır. Karbonhidrat değeri oldukça yüksek olan bu tarifimizi maalesef ki diyet menülerinizde öneremiyoruz. 🙁 Chimichurri Focaccia tarifini sevenlere, benzer lezzetleri paylaşmasak olmazdı elbette. 🙂 İlk olarak kesinlikle beğeneceğinizi düşündüğümüz brioche tarifi ve focaccia tarifi, ardından da yine İtalyan mutfağından esintiler getirecek olan İtalyan ekmeği tarifini de mutlaka denemelisiniz.

Chimichurri Focaccia Tarifi Malzemeleri

    Hamur için

    • 500 gram (g) un
    • 420 gram (g) ılık su
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı bal
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    üzeri için

    • 1/2 demet maydanoz
    • 1/2 demet nane
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
    • 1 adet acı kırmızı biber, küp doğranmış
    • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
    • 1/2 su bardağı zeytin yağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Chimichurri Focaccia Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Hamur malzemelerini derin bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek mikserin hamur ucu ile yoğurun.
    2. Üzerini nemli bir bezle örtüp, oda sıcaklığında 10′ dinlendirin.
    3. Elleri ıslatıp, hamuru çekip katlayarak elastik bir doku elde edene dek birkaç kez hamuru katlayın. 10′ dinlendirip, işlemi tekrar uygulayın.
    4. Hamuru top haline getirip, derin bir kaba alın. Üzerini hava almayacak şekilde streçleyip, buzdolabında 1 gece dinlendirin. Fırını 220 dereceye ısıtın.
    5. Maydanoz, nane ve acı biberi mutfak robotuna alıp, ufalana dek 2-3 kez çekin. Nane, sirke, kekik, tuz ve zeytinyağı ekleyip, karıştırın. Kenara alın.
    6. Yağlı yağıt serilmiş ve yağlanmış dikdörtgen (24×20) fırın kalıbına hamuru alın.
    7. Hamurun üzerine hazırlanan chimichurrinin yarısını ekleyin. Parmakla bastırıp aralıklı oyuklar açın. 20′ fırınlayın.
    8. Tel üzerinde dinlendirin. Ortadan ikiye kesip, kalan sostan ekleyip sürün.
    9. Arasına ızgara soğan, biber ve tavuk ekleyip, servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Chimichurri Focaccia Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020