En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Çiçek Poğaça Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Çiçek Poğaça Tarifi
Çiçek Poğaça Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Çiçek Poğaça Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Fırın çiçek açıyor çünkü konumuz; Çiçek Poğaça.   Yaş mayanın girdiği her hamurun puf puf olmaması için ortada bir sebep görmüyoruz. Bu tarif Papatya Poğaçası tarifine benzer ancak bu sefer çiçek şeklini oluşturmak için küçük bezeler kullanılıyor. Anlayacağınız poğaçayı tek bir hamur parçası oluşturmuyor. Poğaçaya şekil verirken kafanız karışırsa çiçek ekmeğin şeklinden destek alabilirsiniz. Tek tek yoğurulan bezeler çiçeğin yapraklarını oluşturarak poğaçaya şekil veriyor. Bezelerin içini doldurduğunuz patatesli harcın çok yakıştığı, yumuşacık kıvamıyla mutfağınızı mis gibi kokutacak Çiçek Poğaça tarifine bayılacaksınız.   Bir porsiyon Çiçek Poğaça (75 gram), yaklaşık 246 kaloridir. İçerisinde 21.44 gram karbonhidrat, 3.73 gram protein, 16.03 yağ bulunmaktadır. Karbonhidrat ve yağ oranı yüksek olduğundan kilo kaybetme sürecindekilere porsiyon kontrolüyle tüketmeleri önerilir.

Çiçek Poğaça Tarifi Malzemeleri

    Hamuru için

    • 1 su bardağı su, ılık
    • 1 su bardağı süt, ılık
    • 1 adet yumurta
    • 1 adet yumurta beyazı
    • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
    • 1,5 tatlı kaşığı tuz
    • 7 su bardağı un
    • 1 su bardağı zeytinyağı
    • 20 gram (g) yaş maya

    İç harcı için

    • 4 adet patates, haşlanmış
    • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • yarım tatlı kaşığı kimyon
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Üzeri için

    • 1 adet yumurta sarısı
    • yarım tatlı kaşığı yoğurt
    • 2 yemek kaşığı çörek otu

    Çiçek Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Ilık su ve sütü bir yoğurma kabına alın. Yaş mayayı içerisine atın karıştırarak eritin. 
    2. Ardından un hariç, hamur için gerekli olan tüm malzemeyi ekleyin ve iyice karıştırın. Yavaş yavaş unu eklemeye başlayın. Kulak memesi bir kıvam elde edene kadar yoğurun.  
    3. Hazırladığınız hamuru streç film ya da bir bezle örterek ılık bir yerde 1 saat kadar mayalandırın.
    4. Hamur mayalanırken iç malzemesini hazırlamaya başlayın.  
    5. Haşladığınız patateslerin kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Üzerlerine baharatları ve zeytinyağı serpip karıştırın. 
    6. Hamurunuz mayalandıktan sonra, hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve un serptiğiniz bir zeminde merdane yardımıyla küçük yuvarlaklar şeklinde açın. 
    7. Ortasına hazırladığınız harçtan koyun ve kenarlarını kapatarak ters çevirin. Beze şeklini verin. 
    8. Yaptığınız küçük bezeleri çiçek şeklinde birleştirin. Bezelerin boyutuna bağlı olarak 4-5 beze kullanın. 
    9. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. 
    10. Yumurta sarısı ve yoğurdu çırpın bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Ortalarına çörek otu serpin. 
    11. Tepside mayalanmaları için 20 dakika daha bekletin. 
    12. Soğuk fırına koyduğunuz poğaçaları pişirmek için fırını 200 dereceye ayarlayın.  
    13. Yaklaşık 30 dakika pişirin. 

    Bu nefis Çiçek Poğaça Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    03Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020