En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ciğer Kavurma

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ciğer Kavurma
Ciğer Kavurma

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Ciğer Kavurma yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Sakatat sevenlerin favori yemeği olmaya aday tarifinin lezzeti damaklardan kolay kolay gitmeyecek! Bayram sofralarına yakışan, lezzetiyle damakları şenlendiren tarifini henüz denemeyenler malzemeleri hazırlasın. Yanında bol soğan salatasıyla servis edeceğiniz, ev halkı ya da misafirlerinizin çok seveceği bir tarifle karşınızdayız. Evlerde sıkça yapılan Arnavut Ciğeriyle arasında ki fark Arnavut Ciğerinin isteğe göre soğuk ve garnitür olarak patatesle servis edilmesi geliyor. Doğu Anadolu bölgesinde sofraların baş tacı ysa yanında bol sumaklı soğan salatası, tırnak pide veya lavaşla servis ediliyor. Ciğer kavurmayı sevdiyseniz, onu neden bir pilav tarifine dahil etmiyorsunuz? Ciğerli iç pilav tarifimizi inceleyin, nasıl yapabileceğinizi hemen keşfedin! Lokum kıvamında yumuşacık ciğer istiyorsanız marine ederken süt içinde 1 ya da 2 saat bekletmeniz bu kıvama ulaşmanız için yeterli olacaktır.  Ciğeri bulamak için kullanacağınız unun içine ekleyeceğiniz bir tutam kişniş kokuyu yok etmeye yarayacaktır.  Bir porsiyon ciğer kavurmanın (100 gram), yaklaşık 191 kaloridir. İçerisinde 5.13 gram karbonhidrat, 29.08 gram protein, 5.26 gram yağ bulunmaktadır. B ve A vitamini, demir, fosfor ve magnezyum açısından çok zengin olan ciğer, çok yüksek oranda B12 vitaminine sahiptir. B12 vitamini ise kırmızı kan hücresi oluşumunu destekler ve hücresel fonksiyonları iyileştirir. Özellikle kansızlık problemi yaşayanlar için ciğer en iyi besinlerden biridir.

Ciğer Kavurma Malzemeleri

  • 500 gram (g) dana ciğer
  • yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım tatlı kaşığı zeytinyağı

Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?

  1. Ciğerleri küp küp doğrayın. 
  2. Diğer yanda tavayı ısıtın ve doğradığınız ciğerleri tavada çevirin.  
  3. Ciğerler suyunu çektikten sonra tereyağı ve zeytinyağını ilave edin.   
  4. En son tuz, karabiber ve ince ince doğradığınız maydanozları ekleyin.    
  5. Servis ederken kimyon ve bol sumaklı soğan salatasıyla servis edin. 

Bu nefis Ciğer Kavurma tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020