En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ciğer Sarma Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ciğer Sarma Tarifi
Ciğer Sarma Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ciğer Sarma Tarifi. Bugün sizlerle enfes bir akşam yemeği tarifiyle tanıştırmak istiyoruz. Her lokmada büyüleyecek ciğer sarma tarifi, davet sofralarınızı lezzete doyuracak! Daha önce duymadıysanız ciğer sarma nerenin yemeği, açıklayarak başlayalım. Ciğer sarma aslında bir Makedon yemeğidir. Balkan göçmenlerinin çok olduğu Edirne gibi şehirlerimizde sıklıkla yapılır ve açıkçası hakkı da verilir. 🙂 Ciğer sarma denince akıllarda, tam olarak nasıl bir yemek olduğu canlanmayabiliyor. Bunun için ciğer sarma malzemelerinden bahsedebiliriz kısaca. Ciğer sarma tarifini hazırlamak için kuzu gömlek yağı, kuzu ciğeri, pirinç, sıcak su, Knorr Et Suyu Bulyon, ayçiçek yağı, Knorr Karabiber, tuz, yumurta sarısı, dereotu, çam fıstığı, kuş üzümü ve Knorr Tarçın gerekiyor. Malzemeler hazırlanınca ise akıllarda “ciğer sarma nasıl pişirilir?” sorusu yer alıyor. Ciğer sarma için pirinçleri sıcak su ile ıslatıp, soğuyana dek dinlendirin. Suyunu iyice süzüp kenara alın. Orta boy geniş bir tencerede 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın. Pirinçleri ekleyip, 3 dakika orta ateşte kavurun. Çam fıstığı, kuş üzümü ve tarçını ekleyip karıştırın. Bulyonu sıcak su ile karıştırıp tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp, suyunu çekene dek 12 dakika pişirin. Üzerine bir bez örtüp, kapağı kapalı olarak dinlendirin. Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın. Ciğerleri yüksek ateşte ekleyip, suyunu çekene dek 5 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, pilav tenceresine ekleyin. Fırını 180 dereceye ısıtın. Tencereye dereotunu ekleyip karıştırın. Yağları küçük kaplara yayıp, içlerine pilavlı harcı doldurup sarın. Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısını fırça ile sürün. 30 dakika fırınlayın. Ciğer sarması yapımında dikkat etmeniz gereken püf noktası, sarmakta kullanılacak gömleklerin iyice temizlenmesinde.  Bol suyla ve sirkeyle temizlenen kuzu gömlek, koku yapmayacak ve yemeği kötü etkilemeyecektir. Ciğer sarma tarifini hazırlamakla iş bitmiyor! Sırada, ciğer sarma yanına ne gider onu konuşmak var! Ciğer sarma tarifinin yer alacağı bir menü oluşturalım mı şimdi hep beraber? Başlangıç olarak kremalı sebze çorbası, ara sıcak olarak sıcak ot tabağı, ana yemek olarak ciğer sarma tarifi, meze olarak da havuç tarator ve köz patlıcan salatası servis edebilirsiniz. Bol yeşillikli bir mevsim salata da sofraya çık yakışacaktır. Tatlı olarak bir kup Algida Maraş Usulü Çikolatalı Dondurma ve içecek olarak da meyveli ev yapımı buzlu çay öneriyoruz. Pek çok leziz tarifte olduğu gibi ev yapımı ciğer sarma kaç kalori araştırdık ve sizlerle paylaşmak istedik. Ciğer sarma tarifinin bir porsiyonu yaklaşık olarak 200 kaloridir. Oldukça düşük kalorili bir ana yemek tarifi olsa da sebzelerle desteklenmelidir. Ciğer, hele de kuzu ciğeriyse dokusu da tadı da apayrı oluyor. Onu sadece unlayıp derin yağda kızartmak ayıp olur dedik ve enfes tarifler ürettik. Haydi her birini teker teker inceleyelim. Öncelikle ciğer kavurma tarifini böyle bırakıyoruz. Yanına bir bardak acılı şalgam suyuyla tadına doyamayacaksınız. İkinci ciğerli tarif alternatifimiz, Edirne’ye gitmek için enfes bir sebep olan yaprak ciğer tava tarifi. Edirne’ye gidecek zamanınız yoksa reçetemizi izleyip kendi mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. Son olarak da geldik ciğer sote tarifine. Ciğer sote tarifi, et sote tarifinin pabucunu dama attıracak bizden söylemesi. Mutlaka denenmeli, yağına ekmek banılmalı! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Ciğer Sarma Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 8 adet kuzu gömlek yağı
    • 250 gram (g) kuzu ciğeri
    • 2 su bardağı pirinç
    • 3 su bardağı su, sıcak
    • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
    • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1/2 demet dereotu, ince kıyılmış
    • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
    • 3 yemek kaşığı kuş üzümü, ıslatılmış
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın

    Ciğer Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Pirinçleri sıcak su ile ıslatıp, soğuyana dek dinlendirin. Suyunu iyice süzüp, kenara alın.
    2. Orta boy geniş bir tencerede 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın.
    3. Pirinçleri ekleyip, 3′ orta ateşte kavurun. Çam fıstığı, kuş üzümü, ve tarçını ekleyip, karıştırın.
    4. Bulyonu sıcak su ile karıştırıp, tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp, suyunu çekene dek 12′ pişirin.
    5. Üzerine bir bez örtüp, kapağı kapalı olarak dinlendirin. Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın.
    6. Ciğerleri yüksek ateşte ekleyip, suyunu çekene dek 5′ soteleyin.
    7. Tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Ocaktan alıp, pilav tenceresine ekleyin. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    8. Tencereye dereotunu ekleyip, karıştırın. Yağları küçük kaplara yayıp, içlerine pilavlı harcı doldurup, sarın.
    9. Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısını fırça ile sürün. 30′ fırınlayın. Sıcak servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Ciğer Sarma Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020