En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Çin Usülü Noodle Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Çin Usülü Noodle Tarifi
Çin Usülü Noodle Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Çin Usülü Noodle Tarifi. Noodle; Çin, Vietnam, Japonya ve Filipinler gibi Uzakdoğu ülkelerinde, mutfakların olmazsa olmazıdır. Mayalandırılmamış hamurun; açılması ve kesilmesi ile yapılır. Genelde önce tuzlu suda haşlanırlar, sonra wok tavada garnitürleri ile birlikte pişirilirler.   Çok farklı unlarla veya nişastalarla noodle yapılır. Buğday unu, pirinç unu, karabuğday unu ve maş fasulyesi nişastası kullanılan malzemelerden bazılarıdır. İlk Noodle’ın Çin’de Doğu Han periyodunda 220 yılında yapılmıştır. Bu dönemde askerlerin yanına, dayanıklı bir gıda olarak verilen noodleı daha dayanıklı yapmak için; daha az su içeren ve daha yüksek nişasta oranı olan karabuğday unu kullanarak noodle yapmaya başlamışlar. Günümüzde, bir çok üretimde olduğu gibi noodlelar da makinelerle yapılıyor. Makineler devreye girmeden önce ise, 4 farklı yöntemle yapılıyordu. Birincisi her gün taze yapılması, bu şekilde yapılan üretimde noodlelar 24 saat içerisinde pişirilip yeniyor. Buzdolabında saklanması durumunda; ömürleri 3-5 güne kadar uzatılabilir. İkinci yöntem; kurutularak yapılması. Güneşin altında veya bir odada kurutuluyor. Bir diğeri ise; hazırladıktan sonra, ön pişirme yapmak. Yani tam pişmeyecek şekilde haşlamak, sonra pişirene kadar, yapışmaması için bir sebze suyu içinde muhafaza etmek. Son yöntem ile, hazırlanan noodleları buharda, yalnızca yumuşayana kadar pişirmek. Soğuk sudan geçirmek ve saklamak. Öncelikle, sosların çok önemli olduğunu söyleyerek başlayayım. Soya sos, tatlı ekşi sos, oyster sos en sık kullanılan soslardan bir kaçı. Yağ olarak, ya arome vermeyecek bir yağ ya da susam yağı kullanabilirsiniz. Susam yağı, Uzakdoğu sosları ile çok uyumlu olan bir yağdır. Evde susam yağı olduktan sonra, salatalarda da kullanmayı unutmayın. Yalnızca noodle’lara saklamayın. Garnitür olarak; mantar, biber gibi sebzeler ve soya filizi kullanabilirsiniz. Çin lahanası veya pok choy bulursanız da mutlaka noodleınız içine ekleyin. Son olarak vejetaryen veya vegan beslenmiyorsanız, protein eklemelerinden bahsedelim. Yumurtayı yemeklerde kullanmaya önyargılılardansanız da, bu yargınızı yoka sayıp, noodle içine yumurta kırıp, dağıtarak minik omlet parçaları olacak şekilde pişirmenizi öneriyoruz. Ayrıca ince dilimlenmiş bonfile ve tavuk, karides gibi ilaveler de yapabilirsiniz. Çin usulü noodle; kullanacağınız malzemelerle tek başına bir öğün olabilecek bir yemektir. Bu yüzden, yanına evde hazırladığınız Zencefil Turşusu yeterli olacaktır. Hem pratik, hem lezzetli, hem de çok doyurucu olan Çin Usulü Noodle yapmak için mutfağa geçelim!               Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Çin Usülü Noodle Tarifi Malzemeleri

  • 400 gram (g) noodle
  • 200 gram (g) karides
  • Yarım adet kırmızı lahana, ince doğranmış
  • 1 adet pırasa, ince doğranmış
  • Çeyrek su bardağı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı susam yağı
  • 6 diş sarımsak, ezilmiş
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Acısso
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Çin Usülü Noodle Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Noodle kullanacaksanız kaba noodleleri ekleyip, üzerine kaynar su döküp, 15 dakika bekletin ve süzün.
  2. Ayıklanmış karidesleri, soya sosunda çiğ olarak terbiyeye yatırın. 15 dakika yeterli olacaktır.
  3. Tavaya susam yağını döküp, soslu karidesleri pişirin. Karideslerin pişmesine yakın sarımsakları da ekleyip kavurun ve ocaktan alın.
  4. Acı sos, pırasaları, tuz ve biberini tamamlayıp ayrı bir tavada az yağla 5 dakika daha kavurup, ateşten alın.
  5. Sıcak sosa, noodleleri ekleyip, 2-3 dakika pişirdikten sonra çukur servis kabına alın.
  6. Üzerlerine süsleme amaçlı ince doğranmış kırmızı lahanaları da ekleyerek, sıcak servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Çin Usülü Noodle Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020