En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tarifi
Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Her balığın sofradaki yeri ayrıdır ama Türk insanı için hamsi denilince akan sular durur. Ülkemizin denizlerinde en çok bulunan balık türü olan hamsi, küçük gövdeleriyle ve parlak renkleriyle Karadeniz ile özdeşleşmiş bir balık türüdür. Protein deposu olan hamsi en çok kızartma, fırında, buğulama şeklinde, pilav içinde ya da köfte olarak tüketilir. Kılçıklı ya da kılçıksız hamsi tava en çok soframıza konuk olan halidir. Çıtır çıtır hamsi tava yapımı için hem lezzetli hem kolay hem de pratik bir tarifle karşınızdayız. Hamsi tava nasıl yapılır sorunuzun cevabı için püf noktaları yazımızda. Haydi, şimdi Karadeniz’e açılalım… En sevileni kızartma olsa da pişirme esnasında etrafa yaydığı koku ve sonrasındaki meşakkatli süreci dolayısıyla fırında hamsi kızartma daha da tercih edilen bir yemek. Yapılışı da çok kolaydır. Mısır ununa bulanan hamsiler 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Çok geniş olmayan balık tavasına hamsilerin kuyrukları ortada kalacak şekilde dizilir. Hamsileri dizdikten sonra pişirmeye başlayabilirsiniz.   Balık mevsimin açılmasıyla sofralarda omega-3’ler yerini almaya başlıyor. Tabii bu aşamada balıklar nasıl temizlenecek ya da ayıklanacak soruları yükseliyor. Hamsi gibi küçük balıklar ise sözü geçen konunun başını çekiyor. Ancak merak etmeyin, çünkü sanılanın aksine hamsi ayıklamak oldukça kolay. Özellikle de kılçıksız hamsi tava yapacaksanız detaylar için buyurun!

Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) hamsi, ayıklanmış
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek su bardağı ayçiçek yağı

Sunum için

  • 1 adet soğan, orta boy, yemeklik, ince dilim doğranmış
  • Yarım adet limon, suyu
  • 1 demet roka, yıkanmış ve kurulanmış

Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine ayıklanmış hamsileri alın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyip karıştırın.
  2. Mısır unu ve tuzu karıştırıp balıkların üzerine ekleyin, karıştırın.
  3. Geniş bir tavayı yağlayın, balıkları kenarlardan başlayarak kuyrukları ortada kalacak şekilde sıkıca dizin.
  4. Altını açıp, yüksek ateşte 5 dakika kızartın.
  5. Üzerine bir kapak kapatıp, tavayı yan çevirin. İçindeki yağı bir kaba akıtın.
  6. Balıkların tersini çevirip, tavaya alın. 3 dakika daha kızartın.
  7. Limon suyu ve soğanları karıştırıp roka ile birlikte balıkların yanına servis edin.

Afiyet olsun! Çıtır Çıtır Hamsi Tava Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020