Hazırlama Süresi : 60 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Kaç Kişilik : 4
En lezzetli ve tam kıvamında Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Limonlu Tavuk, Kabaklı Pilav yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Bizde geleneksel yemekler çorbayla başlar, pilavla biter. Ana yemek olarak etli bir yemek yapılır. Knorr Besleyici Ramazan Tabakları serisinden bir menü olan Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Limonlu Tavuk ve Kabaklı Pilav menüsü ile geleneği bozmadık. Bu leziz Knorr Besleyici Ramazan Tabağı protein ve A vitamini kaynağıdır. Dünya Sağlık Örgütü’nün günlük 5 porsiyon meyve sebze tüketim önerisinin 1 porsiyonunu, günlük olarak alınması gereken protein miktarının da yarısını karşılar. Batıda sadece iştah açıcı olarak tüketilen çorba, bizim geleneksel beslenme alışkanlığımızın temel taşı; sabah kahvaltısı ve gecenin ortası dahil, günün her saatinde içilebilir. Aynı zamanda ana yemeğe hazırlayan bir başlangıç olduğu da kabul edilir; zaten o yüzden Ramazan ayı neredeyse her iftara başka bir çeşidiyle damgasını vuran bir nevi çorba ayıdır. Bizim coğrafyamızda lokantalarda da aynı evler gibi, yemekler çorbalarla başlar. Hatta sadece çorba satan lokantalar vardır. Kışlık yiyecek hazırlıkları tarhanayla başlar. At sırtında göçebe hayatı yaşayan Türklerin çorbası olduğu sanılan tarhananın, yerleşik düzene geçtikten sonra yörelere göre pek çok çeşidi yapılmıştır. Hele türlü meyve ve sebze yetiştirilmeye elverişli topraklar ekilince, çorba kültürü de gelişmiş, yemeklere çeşit çeşit çorbayla başlanır olmuştur. Çorba bizim mutfağımızda o kadar önemli ki, çoğunun üzerine ayrı rayihalar yakılır, bunun adına da çorba yüzlüğü denir. Çorbalar için bu aşama önemlidir, çünkü çorba yüzlüğü sayesinde gövde kazanır. Çorbanın ardından gelen tarifimiz Limonlu Tavuk, ana yemeklerin en hafif seçeneklerinden biri, çünkü limonla pişirildi. Limon, yazın güzelim limonatasının ana maddesi, bilinen pek çok faydası olan nane-limonun da başrol oyuncusudur. Hemen hemen tüm salataları, çoğu çorbayı, bazı çayları limonsuz düşünemeyiz. Ege ve Akdeniz köylerinde hemen her evin bahçesinde kışın yapraklarını dökmeyen ve yıl boyunca büyümeyi sürdüren bir limon ağacı vardır. Limon hemen her iklimde ve toprakta yetişir. Bu yüzden dünya mutfaklarında da limon önemli bir çeşnidir. Limonun birkaç damlası bile bir tatlının şerbetini ya da reçelin kıvamını koyulaştırmaya, parlaklığını artırmaya yeter. Amerika’nın Florida eyaletinde, Akdeniz ülkelerinde, İran, Peru, Sudan, Güney Afrika, Tayland, Arjantin, Meksika, Şili’de limon yetişir. İklimi ılık olan bölgelerimizde yetişen limon, bizi dünya sıralamasında beşinci yaparken, Hindistan’da dünya ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayacak kadar limon yetiştirilir. Tavuğun yanında pilav severiz ya biz, Limonlu Tavuk ile de yan yana pilav getirdik yine. Bu defa pilavımız kabaklı… Kabak, Anadolu’da ve bütün Akdeniz ülkelerinde bol yetişen, bol yenen bir sebzedir. Latince adı cucurbita pepo, bizdeki adı sakız kabağı… Gelenek olarak meyvesi yemeklerde, çekirdekleri tedavi amaçlı ya da çerez olarak kullanılır.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Limonlu Tavuk, Kabaklı Pilav ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Ev Burmasıyemektarifirehberi
Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020