En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Limonlu Tavuk, Kabaklı Pilav

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Limonlu Tavuk, Kabaklı Pilav
Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Limonlu Tavuk, Kabaklı Pilav

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Limonlu Tavuk, Kabaklı Pilav yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Bizde geleneksel yemekler çorbayla başlar, pilavla biter. Ana yemek olarak etli bir yemek yapılır. Knorr Besleyici Ramazan Tabakları serisinden bir menü olan Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Limonlu Tavuk ve Kabaklı Pilav menüsü ile geleneği bozmadık. Bu leziz Knorr Besleyici Ramazan Tabağı protein ve A vitamini kaynağıdır. Dünya Sağlık Örgütü’nün günlük 5 porsiyon meyve sebze tüketim önerisinin 1 porsiyonunu, günlük olarak alınması gereken protein miktarının da yarısını karşılar. Batıda sadece iştah açıcı olarak tüketilen çorba, bizim geleneksel beslenme alışkanlığımızın temel taşı; sabah kahvaltısı ve gecenin ortası dahil, günün her saatinde içilebilir. Aynı zamanda ana yemeğe hazırlayan bir başlangıç olduğu da kabul edilir; zaten o yüzden Ramazan ayı neredeyse her iftara başka bir çeşidiyle damgasını vuran bir nevi çorba ayıdır. Bizim coğrafyamızda lokantalarda da aynı evler gibi, yemekler çorbalarla başlar. Hatta sadece çorba satan lokantalar vardır. Kışlık yiyecek hazırlıkları tarhanayla başlar. At sırtında göçebe hayatı yaşayan Türklerin çorbası olduğu sanılan tarhananın, yerleşik düzene geçtikten sonra yörelere göre pek çok çeşidi yapılmıştır. Hele türlü meyve ve sebze yetiştirilmeye elverişli topraklar ekilince, çorba kültürü de gelişmiş, yemeklere çeşit çeşit çorbayla başlanır olmuştur. Çorba bizim mutfağımızda o kadar önemli ki, çoğunun üzerine ayrı rayihalar yakılır, bunun adına da çorba yüzlüğü denir. Çorbalar için bu aşama önemlidir, çünkü çorba yüzlüğü sayesinde gövde kazanır. Çorbanın ardından gelen tarifimiz Limonlu Tavuk, ana yemeklerin en hafif seçeneklerinden biri, çünkü limonla pişirildi. Limon, yazın güzelim limonatasının ana maddesi, bilinen pek çok faydası olan nane-limonun da başrol oyuncusudur. Hemen hemen tüm salataları, çoğu çorbayı, bazı çayları limonsuz düşünemeyiz. Ege ve Akdeniz köylerinde hemen her evin bahçesinde kışın yapraklarını dökmeyen ve yıl boyunca büyümeyi sürdüren bir limon ağacı vardır. Limon hemen her iklimde ve toprakta yetişir. Bu yüzden dünya mutfaklarında da limon önemli bir çeşnidir. Limonun birkaç damlası bile bir tatlının şerbetini ya da reçelin kıvamını koyulaştırmaya, parlaklığını artırmaya yeter. Amerika’nın Florida eyaletinde, Akdeniz ülkelerinde, İran, Peru, Sudan, Güney Afrika, Tayland, Arjantin, Meksika, Şili’de limon yetişir. İklimi ılık olan bölgelerimizde yetişen limon, bizi dünya sıralamasında beşinci yaparken, Hindistan’da dünya ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayacak kadar limon yetiştirilir. Tavuğun yanında pilav severiz ya biz, Limonlu Tavuk ile de yan yana pilav getirdik yine. Bu defa pilavımız kabaklı… Kabak, Anadolu’da ve bütün Akdeniz ülkelerinde bol yetişen, bol yenen bir sebzedir. Latince adı cucurbita pepo, bizdeki adı sakız kabağı… Gelenek olarak meyvesi yemeklerde, çekirdekleri tedavi amaçlı ya da çerez olarak kullanılır.

Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Limonlu Tavuk, Kabaklı Pilav Malzemeleri

    Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası

    • 1 adet Knorr Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 5 su bardağı su, soğuk

    Çıtır Havuç İçin

    • 1 adet havuç, büyük boy, küp kesilmiş
    • yarım tatlı kaşığı toz zencefil
    • çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

    Limonlu Tavuk

    • 8 adet tavuk kalça
    • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 4 adet taze soğan
    • 1 adet yeşil limon
    • 2 su bardağı tavuk suyu
    • 2 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı nişasta
    • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Kabaklı Pilav

    • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
    • 2 su bardağı baldo pirinç
    • 6 su bardağı su, sıcak
    • yarım adet limon, suyu
    • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 500 gram (g) kabak
    • 3 diş sarımsak
    • 3 yaprak adaçayı
    • yarım su bardağı kabak çekirdeği, kabuksuz
    • 1 su bardağı tulum peyniri
    • 4 dal taze kekik

    Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Limonlu Tavuk, Kabaklı Pilav Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 200 dereceye ısıtın.
    2. Küçük bir kapta havuçları zeytinyağı ve baharatla harmanlayın, yağlı kağıt üzerine sererek fırına verin. Ara ara bakıp karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika kızarana dek fırında pişirmeye devam edin. Pişince fırından çıkarıp bir kenara alın.
    3. Bir tencerede 2 çorba kaşığı ayçiçek 1 çorba kaşığı domates salçası ile orta ateşte birkaç dakika kavurun. Knorr Arpa Şehriyeli Zencefilli & Zerdeçallı Domates çorba karışımını ekleyin.
    4. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 15 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
    5. Üzerine fırınladığınız çıtır havuçları ekleyerek servis edin.
    6. Taze soğanları ayıklayıp doğrayın.
    7. Ardından sarımsakları ince kıyım doğrayın.
    8. Limonun suyunu sıkın, kabuğunu rendeleyin.
    9. Yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvıyağı ve kıyılmış sarımsakları kızdırıp tavukları ilave edin. 5-6 dakika kavurun.
    10. Renk alan tavukları ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin.
    11. Küçük bir tencerenin içine tavuk suyunu limon suyunu ve limon kabuğu rendesini koyup kaynatın.
    12. Bir kasenin içinde Ayçiçek yağını ve nişastayı boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
    13. Kaynayan tavuk suyuna nişasta karışımını ekleyin, tuz ve karabiber ile baharatlandırdıktan sonra karıştırın.
    14. Son olarak tavukların üzerine kıyılmış taze soğanları, kekiği ve sosu döküp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
    15. Derin bir kaptaki pirinci sıcak su ve limon suyunu ekleyerek ıslatın.
    16. Başka bir kapta Knorr Tavuk Suyu Bulyon’u eritin.
    17. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp ıslattığınız pirince ekleyerek kavurun.
    18. Kabakları başka bir tencere içinde zeytinyağı ile çevirin. Üzerine kabak çekirdeklerini ekleyip karıştırın.
    19. Kavurduğunuz pirinci, sıcak su ve adaçayı yapraklarını ekleyip karıştırın. Ardından kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin.
    20. Tencere ve kapak arasına bir bez sererek 10 dakika dinlendirmeye bırakın.
    21. Tabağa aldığınız pilavı kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Çıtır Havuçlu Zencefilli Zerdeçallı Domates Çorbası, Limonlu Tavuk, Kabaklı Pilav ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020