En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Croque Monsieur (Krok Mösyö) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Croque Monsieur (Krok Mösyö) Tarifi
Croque Monsieur (Krok Mösyö) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Croque Monsieur (Krok Mösyö) Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Croque Monsieur (Krok Mösyö) Fransız mutfağının zengin tost çeşitlerinden biridir ve diğer tost tarifleri gibi yapımı da oldukça basittir. Tarife geçmeden önce Croque Monsieur’nün tarihine bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? 1900’lü yılların başında Paris’teki bir kafede ilk defa jambonlu ve peynirli kızartılmış yumuşak ekmek olan croque monsieur tarifleri yapılmaya başlanıyor. Aslında peynirli sandviç sayılabilecek olan Croque Monsieur’nün adının nereden geldiği tam olarak belli olmamakla beraber, “croque” kelimesi Fransa’da “çırpılmış yumurtaya bulanarak kızartılan ekmek” anlamına gelir. Croque Monsieur’nün sandviç sosunda yumurta olmasa da görünümü yumurtalı ekmeği andırdığı için bu isimle anılmış olabilir. Yumurta demişken, tostun üzerine poşe yumurta ile servis edilen versiyonu da “croque madame”dır. Croque Monsieur’nün isminin bu kadar tumturaklı olduğuna bakmayın, hazırlamak çok kolay! En az Croque Monsieur kadar kolay soslu sandviç tariflerine göz atmak isterseniz harika 3 tarifimizi daha buraya bırakıyoruz! Dana bonfile eti ile hazırlanmış çok doyurucu bir öğün olan steak sandviç, oldukça doyurucu bir seçim olacaktır. Eğer sandviç seçiminiz peynirli olanlardan yanaysa sizi philly cheese sandviç ve avokadolu lor peynirli sandviç tariflerimize de davet edelim! Malzemeler hazırsa Croque Monsieur tarifimize geçelim!

Croque Monsieur (Krok Mösyö) Tarifi Malzemeleri

  • 1 paket Knorr Beşamel Sos
  • 2 su bardağı süt, yarım yağlı, soğuk
  • 1,5 su bardağı su, soğuk
  • 8 dilim tost ekmeği, büyük
  • 300 gram (g) Jambon, ince dilim
  • 300 gram (g) eski kaşar, rendelenmiş

Croque Monsieur (Krok Mösyö) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencerede süt, su ve beşamel sosu kıvam alana dek orta ateşte karıştırarak pişirin.
  2. Kaynayınca kısık ateşte 2 dakika pişirip peynirin yarısı ekleyin ve kenara alın.
  3. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  4. Ekmeklerin yarısını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. Üzerlerine beşamel sosun yarısını paylaştırıp yayın, üzerine jambon ve kalan peyniri paylaştırın.
  6. Kalan ekmekleri üzerine kapatıp geri kalan beşamel sosu üzerine ilave edip yanlarını da kapatacak şekilde yayın.
  7. Yaklaşık 10′ renk alana dek fırınlayın.
  8. Servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Croque Monsieur (Krok Mösyö) Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020