En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Çürük Çorbası

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Çürük Çorbası
Çürük Çorbası

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 75 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Çürük Çorbası yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Çorbayı bağlamak için geleneksel bir yöntem olan un veya yumurta ile bağlama yöntemini kullanmadan hazırladığımız enfes bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Sevgili YKV okurları, bugün sizlerle birlikte mutfağa geçip tam bir şifa deposu olan çürük çorbası tarifini hazırlıyor olacağız. Pişirme yöntemi ve görüntüsü itibarı ile kelle paçaya benzeyen, şifa açısından da kelle paçayı aratmayan çürük çorbası nedir ve çürük çorbası hangi etten yapılır tüm detaylarıyla ele aldık. Çürük çorbası Adana iline özgü bir çorba çeşididir. Adana sokaklarında dolaşıyorsanız, kendinizi çürük çorbası içerken bulduğunuzda şaşırmayın! Çünkü bu çorba Adana sokak lezzetleri arasından en çok tercih edilen ve en sevilen çorbalardan bir tanesidir. Sevilmesinin nedenlerinden bir tanesinin; insan sağlığı üzerinde birçok faydasının bulunması olduğunu söyleyebiliriz. Çürük çorbası orijinali hayvanın yanak, boyun, beyin ve dil gibi bölümlerinden elde edilir. Ama biz bugün çorbamızı biraz daha ekonomik ve pratik olacak şekilde hazırladık. Nasıl mı? Çorbamızın içerisinde sadece boyun kullandık. Bu da tam anlamıyla işimizi gördü ve orijinal lezzetinden hiçbir şey kaybettirmedi. Çürük çorbası içinde ne var öğrenmiş olduk. Gelin şimdi de çürük çorbası faydalarına göz atalım; -Çürük çorbası içerisinde bulunan antioksidan etkisi ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçer. -Vücuda enerji verir ve kilo almak isteyenler için oldukça etkili bir çorbadır. Çürük çorbası yapılışı için tüm malzemeler hazırsa kolları sıvayabiliriz. Lezzetten uçmaya hazır olun! Kuzu boyunu düdüklü tencereye alıp, üzerine suyu ekleyip kapağını kapatıyor ve yüksek ayarda 45 dakika pişiriyoruz. Pişen boyunların suyunu süzüp kenara alıyoruz ve etleri kemiklerinden ayırıp didikliyoruz. Tencerede ayçiçek yağını ısıtıp, salçayı ekledikten sonra orta ateşte 1 dakika kavuruyoruz. Pul biber ve sarımsakları ekleyip, 1 dakika karıştırarak kavuruyoruz. Etleri ekleyip karıştırıyor ve 2 dakika kavuruyoruz. Et suyunu ekleyip karıştırıyor ve kaynayınca altını kısıp, karabiber ve tuzu ilave ediyoruz. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirdikten sonra limon suyu ekleyip, altını kapatıyoruz.  Sıcak sıcak servis ediyoruz. Çürük çorbası tarifini nasıl servis edebileceğimize değinelim biraz da. Çorbamız tek başına gayet besleyici. O yüzden yanında hafif şeyler tercih edebilirsiniz. Çorbamızın yanına mevsim salata ve kabak tarator tercih edebilirsiniz. İçecek olarak da serinlemek için soğuk çay doğru tercih olacaktır. Çürük çorbası etlerini pişirmek için düdüklü kullanabilirsiniz. Pişen etleri elle didiklemek yerine kemiklerden ayırdıktan sonra blender ile didikleyebilirsiniz. Çürük çorbası kalori miktarını öğrenmeye geldi sıra. Çürük çorbası besin değeri oldukça zengin bir tariftir.  İçerisinde 1.88 gr karbonhidrat, 41,38 gr protein, 9,44 gr yağ ve 165,43 gr potasyum barındırır. 1 porsiyonunda ise yaklaşık olarak 260 kalori bulundurmaktadır.  Diğer çorba tariflerine göre daha yüksek kalorili olan bu tarifimizi diyet menüleri için maalesef ki öneremiyoruz. Çürük çorbası tarifini sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak tam bir klasik olan kelle paça tarifini , ardından terbiyeli işkembe çorbası tarifini ve son olarak kalamar paça tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Çürük Çorbası Malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 8 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • çeyrek su bardağı limon suyu
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • 8 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kuzu boyun

Çürük Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Kuzu boyunu düdüklü tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. Kapağını kapatıp yüksek ayarda 45′ pişirin.
  2. Suyunu süzüp kenara alın. Etleri kemiklerinde ayırıp didikleyin.
  3. Tencerede ayçiçek yağını ısıtıp salçayı ekleyin ve orta ateşte 1′ kavurun.
  4. Pul biber ve sarımsakları ekleyip 1′ karıştırarak kavurun. Etleri ekleyip karıştırın. 2′ kavurun.
  5. Et suyunu ekleyip karıştırın. Kaynayınca altını kısıp karabiber ve tuzu ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 15′ pişirin.
  6. Limon suyu ekleyip altını kapatın. Servis edin.

Afiyet olsun! Çürük Çorbası ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020