En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Damat Paçası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Damat Paçası Tarifi
Damat Paçası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Damat Paçası Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Yufkayı sadece börek tariflerinde değil, akşam yemeği için hazırlayabileceğiniz oldukça lezzetli ve bol soslu bir tarifte kullanmanızı sağlayacak harika bir tarif ile karşınızdayız. Bugün sizlerle birlikte hazırlamaya karar verdiğimiz tarifin ismi ‘damat paçası tarifi’ olarak bilinmekte. Bu tarif, bol sosuyla damaklarınızı şenlendirecek ve şık sunumuyla yiyenlerin sadece midesine değil, gözüne de hitap edecek. Aynı zamanda damat paçası, yiyen herkesi iyice doyuracak bir tarif olarak karşımıza çıkmakta. ‘’Peki yufkayı damat paçası tarifinde nasıl kullanacağız?’’ Bu sorunun cevabını birazdan aşağıda vereceğimiz damat paçası yapımında veriyor olacağız. Ama gelin öncesinde kolay damat paçası tarifi nedir ve damat paçası hangi yöreye ait hızlıca öğrenelim. Damat paçası yemeği, iki aşamalı pişme yöntemi kullanılarak hazırlanan oldukça kolay ve ekonomik bir tariftir. Arnavut mutfağına ait olan bu yemek ülkemizde en çok Tekirdağ ilinde hazırlanmaktadır. Damat paçası tavuklu bir tariftir. Haşlanan tavukların didiklendiği, suyuna yufkaların batırıldığı, ardında da bolca üzerine sos eklenip fırına gönderilen bir yemek olduğunu özetle söyleyebiliriz. Dilerseniz daha fazla meraklandırmadan sizleri mutfağa alalım ve damat paçası yapımına bir an önce başlayalım. Yemeğimiz için öncelikle tepsiyi tereyağı ile yağlayıp, bir yufkayı 4’e bölüp tepsiye sarıyoruz. Fırça ile tereyağını sürüyoruz. 15′ kızarana dek fırınlıyoruz. Küçük bir tencereye süt ve beşamel sosu ekleyip orta ateşte kıvam alana dek çırparak pişiriyoruz. Ardından kaynayınca altını kapatıp, kenara alıyoruz. Tavukları orta boy bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra 20′ haşlıyoruz. Haşlanan tavukları süzüp didikliyor ve suyunu ayırıyoruz. Yufkaları tavuk suyu ile ıslatıp, üzerine didiklenen tavuk etlerini ekledikten sonra üzerine beşamel sosu ekleyip, fırında renk alana dek 15′ pişiriyoruz. Tereyağını küçük bir sahanda orta ateşte eritip, pul biber ekleyip karıştırıyor ve biberli yağ ile servis ediyoruz. Damat paçası tarifi en güzel nasıl servis edilir gelin hızlıca bir göz atalım. Lezzetiyle damaklarda şölen havası yaratacak olan tarifimizin lezzetine lezzet katmaya ne dersiniz? Nasıl mı? Tarifimizin yanında zeytinyağlı pırasa, havuç tarator ya da mevsim salata servis ederek. İçeceği de unutmayalım tabii ki. Bol köpüklü bir bardak ayran, tarifimizin lezzetine lezzet katacaktır. Damat paçası hazırlarken kenara ayırdığınız tavuk suyunun çok sıcak olmamasına özen gösterin. Ilık ya da tamamen soğuk olan tavuk suyu, yufkaların hamur olmamasını sağlayacaktır. Kilo kontrolü yapanlar için hemencecik tarifimizin kalori miktarına göz atalım. 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 500 kalori bulundurmaktadır. Tek başına gayet doyurucu olan bu tarifi küçük porsiyonlar halinde ara ara diyet menülerinizde yer vermenizde bir sakınca bulunmamaktadır. Damat paçası tarifini çok beğenip benzer lezzetler denemek isteyenler için 3 tane daha tarif önerimiz var! Öncelikle kaytaz böreği tarifi, ardından tava böreği ve son olarak da tavuklu börek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Damat Paçası Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 kilo (kg) kemiksiz but
    • 1 su bardağı tereyağı
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • 4 adet yufka
    • 1 adet Knorr Beşamel Sos
    • 3.5 su bardağı süt, yarım yağlı

    Servis İçin

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

    Damat Paçası Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 180 dereceye ısıtın. Tepsiyi tereyağı ile yağlayın, bir yufkayı 4’e bölüp tepsiye sarın. Fırça ile tereyağı ile yağlayın. 15′ kızarana dek fırınlayın.
    2. Küçük bir tencereye süt ve beşamel sosu orta ateşte kıvam alana dek çırparak pişirin.
    3. Kaynayınca altını kapatıp, kenara alın. Tavukları orta boy bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin. 20′ haşlayın.
    4. Haşlanan tavukları süzüp, didikleyin. Suyunu ayırın.
    5. Yufkaları tavuk suyu ile ıslatıp, üzerine didiklenen tavuk etlerini ekleyin.
    6. Üzerine beşamel sosu ekleyip, fırında renk alana dek 15′ pişirin.
    7. Tereyağını küçük bir sahanda orta ateşte eritip, pul biber ekleyip karıştırın. Biberli yağ ile servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Damat Paçası Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020