En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Demirhindi Şerbeti Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Demirhindi Şerbeti Tarifi
Demirhindi Şerbeti Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Demirhindi Şerbeti Tarifi tam size göre. Demirhindi, Arapça ‘”tamar hindi”, yani Hint hurması demek oluyor. Ortaçağdaki bitki uzmanları “tamar indi”, yine Ortaçağ Latincesinde “tamarindus” ve Marco Polo tarafından “tamarindi” olarak adlandırılmıştır. Demirhindi, yenilebilir meyveleri olan tropik Afrika’ya ait bir ağaçtır ancak dünyada farklı tropik ve subtropik bir çok ülkede yetiştirilir. Kabuğunun içinde tatlı ve mayhoş bir meyvesi olan demirhindi ağacı, dünyada birçok mutfağa girmiş bir üründür. Yiyecek olarak kullanılmasının dışında, geleneksel tıpta ve metal cilası olarak da kullanılıyor. Ayrıca demirhindi ağacı marangozlukta kullanıldığı gibi, tohumlarından da demirhindi tohumu yağı çıkartılır. Demirhindi, Türkiye’deki gibi şerbeti yapılarak da tüketilebilir. Hindistan ve Uzakdoğu mutfağında demirhindi ezmesi olarak hazırlanır, yemeklere ve chutneylere konulabilir. Lezzetli olduğu kadar faydalı da bir meyvedir demirhindi. B vitamini ve bir meyve için olağandışı olarak kalsiyum açısından zengindir. Şimdi yazın ferahlatıcı, kışın da insana enerji veren Demirhindi şerbetini yapmak için mutfağa geçelim! 1 porsiyon Demirhindi 280 kaloridir. Meyan Şerbeti lezzetli ve sıra dışı şerbet tariflerinden biri. Bir çalı türü olan meyan kökü ile hazırlanıyor. Anavatanı Rusya ve Çin olan meyan kökü bizde daha çok Doğu Anadolu’da yetişiyor. Meyan kökü ile değişik bir şerbet deneyimi için tarifimize buyurun.  Şerbetler Osmanlı döneminde altın çağını yaşayan içecekler. Hemen her meyveyle, hatta çiçeklerle hazırlanan, soğuk içilen, karla daha çok soğutulan, balla tatlandırılan, özel günlerde, kutlamalarda, evlerde, sokaklarda her an her yerde bulunan “meşrubatlar”! Artık şerbeti, sırtlarında kocaman bir ibrik, hafifçe eğilerek bardağın içine ustaca boşaltan sokak şerbetçileri yok, ama unutulmaya yüz tutmuş bu müstesna tatları yeniden aslına uygun hazırlama çabamız var. Şüphesiz, malum lezzeti yakalamanın sırrı, meyvelerin renklerini ve lezzetlerini saklı tutarak, geleneksel enfes içeceklere dönüştürmek. Hadi, 11 ayın sultanına yakışacak ramazan şerbetleri hazırlayalım; biz zaten bunun için buradayız! Tabii Osmanlı şerbeti tarifini buraya not düşmeden olmaz. Onu da keşfetmeyi unutmayın!

Demirhindi Şerbeti Tarifi Malzemeleri

  • 200 gram (g) demirhindi
  • 2 litre (l) su
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3 tutam adaçayı
  • 1 tutam ıhlamur
  • 1 adet zencefil

Demirhindi Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabuklarını ayıkladığınız demirhindileri tencereye koyduktan sonra 
  2. üstüne su ekleyin ve on iki saat dinlenmeye bırakın.
  3. Demirhindilerin üzerine karanfil, çubuk tarçın, ıhlamur, adaçayı, bal, zencefil ve toz şekeri ekleyerek kaynatın.
  4. 1 saat sonra kısık ateşte kaynattığınız şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan şerbeti buzdolabında soğutarak servis edin.
  6. Soğuyan şerbeti süzün ve buzdolabında soğutarak servis yapın. 

Şimdiden ellerinize sağlık! Demirhindi Şerbeti Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020