En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Dereotlu Kurabiye Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Dereotlu Kurabiye Tarifi
Dereotlu Kurabiye Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Dereotlu Kurabiye Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Bu yazımızda hem kulağa oldukça hoş gelen hem de damaklarda nefis bir tat bırakan mis gibi bir tuzlu kurabiyeden bahsedeceğiz size. 🙂  Sağlıklı mı sağlıklı, lezzetli mi lezzetli, aynı zamanda da pratik mi pratik olan dereotlu kurabiye tarifini tüm püf noktalarıyla size anlatmak istiyoruz. 🙂 Enfes tarifimizin püf noktalarına değinmeden önce çok fazla malzemeye ihtiyacınız olmadığını da belirtmek istiyoruz. Biraz un, birkaç yumurta ve ana malzeme olarak tabii ki dereotu. 🙂  Görüntüsüyle de adeta kendine çeken minik dereotlu kurabiyeyi dışarıda, ofiste yiyebilir ya da çocuğunuzun beslenme çantasına rahatlıkla koyabilir ve lezzetli bir öğün geçirmesini sağlayabilirsiniz. 🙂 Dereotlu kolay kurabiye için kesinlikle vazgeçilmez kurabiyelerimizden biri olduğunu söylemek mümkün. Bildiğimiz üzere kurabiyeler genellikle çabuk kuruyup bayatlayabiliyor ama bu kurabiyemiz, diğer kurabiyeleri bayatlamama özelliği ile geride bırakıyor. O zaman bayatlamayan dereotlu kurabiye diye adlandırmak kurabiyemizin şanına oldukça yakışacaktır. 🙂 Gelin şimdi tuzlu dereotlu kurabiyemizin kıvamından bahsedelim ardından heyecanla beklediğiniz tarifimize göz atalım. 🙂 Dereotlu poğaça kıyır kıyırlığını bilmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Bu tarifimizde hazırladığımız kurabiyemizin kıyırlığının, dereotlu poğaçadaki kıyırlığa benzediğini söyleyebiliriz. 🙂 Dereotunun enfes lezzeti ve kattığı aroma ile hazırlanan kıyır kıyır kurabiyemiz nasıl hazırlanıyor gelin bir göz atalım. 🙂 Tarifimiz için ilk olarak mis gibi kokan taze dereotumuzu yıkayıp kenara alıyoruz. 🙂  Derin bir kabın içerisine yumurta akı, yağ, un, tuz ve kabartma tozunu alıyoruz ve mikserin yoğurma aparatı ile pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğuruyoruz. 🙂 Yoğurduğumuz hamurları küçük bezelere ayırıp, ardından silindir şeklinde açıp kare olacak şekilde kesiyoruz ve fırın tepsisine yerleştiriyoruz.  Son olarak biz çatal ile şekil verip yumurta sarısını sürdük ve fırına verdik. Sizin çatal dışında bildiğiniz ve sevdiğiniz bir şekillendirme yöntemi varsa o şekilde de yapabilirsiniz. Kurabiyeler renk alınca fırından çıkarıyoruz ve servis ediyoruz. 🙂 Minik görüntüsü ile lezzetine hayran bırakan bu kurabiyemizin yanına demini almış bir fincan çay oldukça yakışacaktır. Beş çayına hazırladıysanız eğer dereotlu kurabiye tarifimizi, yanında lezzeti bir patates salatası ve yumuşacık bir anne keki ile servis edebilirsiniz. 🙂 Bütün malzemelerin aynı anda kabın içerisinde buluşup daha sonra yoğurulmasının oldukça önemli bir püf noktası olduğunu söylemek mümkün. Bir diğer püf noktası için de kıyırlığını, içerisindeki tereyağından alıyor olmasıdır. Tereyağını koymayı ihmal etmeyin bizden söylemesi. 🙂 Dereotlu kurabiye kalori miktarını merak edenler için 60 gramında 200 kalori olduğunu söyleyebiliriz.  Arada minik kaçamaklar ile kendinizi şımartmaya değer bir tarif. 🙂 Dereotlu kurabiye tarifimizi sevenlerle yine bir o kadar lezzetli tarifleri de paylaşmak istedik. İlk olarak kıyır kıyır ağızda dağılan dereotlu poğaça ardından herkesin çok sevdiği tuzlu kurabiye tarifi ve son olarak da çörek otunun mükemmel tadını yakalayabileceğiniz çörek otlu kurabiye tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Dereotlu Kurabiye Tarifi Malzemeleri

    hamuru için

    • 250 gram (g) oda sıcaklığında tereyağı
    • 1/4 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 4 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 demet dereotu, ince kıyılmış
    • 2 adet yumurta akı

    üzeri için

    • 2 adet yumurta sarısı

    Dereotlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Yumurta sarılarını kurabiyelerin üzerine sürmek üzere kenara ayırıp, beyazlarını derin bir kaba alın. Fırını 200 dereceye ısıtın.
    2. Kabın içerisine tereyağı, ayçiçek yağı, kabartma tozu, un, tuz ve dereotu ekleyip mikserin yoğurma aparatı ile pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
    3. 4 bezeye ayırıp, silindir şeklinde açın. Küçük karelere kesip, yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine çatalın tersi ile desen verin.
    4. Üzerine yumurta sarısını fırça ile sürün. Renk alana dek yaklaşık 20′ fırınlayın. Oda sıcaklığında dinlendirip, servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Dereotlu Kurabiye Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020