En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Develi Cıvıklısı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Develi Cıvıklısı
Develi Cıvıklısı

0 Kişinin Defterine Ekli

14 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

Geleneksel lezzetlerimizden Develi Cıvıklısı, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Mantısı ve etli ekmeğiyle meşhur olan Kayseri ilimize özgü farklı bir tarif ile karşınızdayız bugün. Kayseri denilince aklımıza birçok farklı lezzet geliyor. Bugün bu lezzetlerden bir tanesi olan, öyle ki kayserinin bir ilçesinden Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış olan develi cıvıklısı tarifini anlatıyor olacağız. Develi cıvıklısı adının nerden geldiğini merak edenler için adını, kayserinin develi ilçesinden aldığını söyleyebiliriz. Develi cıvıklısı nedir ve develi cıvıklısı ne etinden yapılır merak edenler için hızlıca değinelim. Parça etin iki bıçak altında parçalanmasıyla cıvıklı adını alan develi cıvıklısı, Yavuz Sultan Selim döneminde adına ferman yazıldığı rivayet edilen ve uzun bir geçmişe sahip olan bir lezzet. Nesilden nesle aktarılırken orijinalliğini yitirmeyen develi cıvıklısı tarifinin, pide çeşitlerinden bir tanesi olduğunu söylemek mümkün. Develi cıvıklısı, etin hamur üzerine eklendikten sonra pişirilen, oldukça doyurucu ve protein değeri yüksek olan bir tarif. İster öğle yemeği öğününde ister akşam yemeği öğünde tercih edebileceğiniz bu tarif için birkaç tane servis önerimiz bulunmaktadır. Servis önerileri başlığı altında bulabilirsiniz! Haydi o zaman tüm malzemeler hazır ve nazırsa sizleri mutfağa kadar alalım ve develi cıvıklısı içi nasıl hazırlanır hemencecik öğrenelim. Derin bir kabın içerisine hamur malzemelerini ekleyip, mikserin hamur yoğurma ucu ile pürüzsüz bir kıvam alana dek yaklaşık 10′ yoğuruyoruz. Üzerine nemli bir bez örtüp, 30′ sıcak bir yerde dinlenmeye bırakıyoruz. Şimdi de harç malzemelerini kap içerisinde karıştırıp kenara alıyor ve bu sırada hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz. Unlanmış tezgâhta oklava ile uzun ve ince şekilde açtıktan sonra üzerine ince bir tabaka etli harçtan yayıyoruz. Galeta ununu tezgâha yayıp, pidenin altını bulayıp fırın tepsisine alıyoruz ve yaklaşık 10′ pişirip, oda sıcaklığında 2′ dinlendiriyoruz. Develi cıvıklısı tarifini hazırlayıp, nasıl servis edeceğinizi bilmiyor musunuz?  Panik yok! Sizler için tarifimizin yanına en çok yakışan servis önerilerine burada yer veriyor olacağız. Develi cıvıklısının yanına bol yeşillikli bir kâse salata, soğan salatası ya da lokanta usulü meze tercih edebilirsiniz. İçecek olmadan olmaz elbette ki. Bol köpüklü bir bardak ayran ile menümüzün lezzetini tamamlayabilirsiniz. Fırın taşı ile daha iyi bir sonuç alırsınız. Galeta unu hamurun altının yapışmamasını ve kıtır olmasına yardımcı olur. Develi cıvıklısı kalori miktarını öğrenmeye geldi sıra. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 390 kalori bulunmaktadır. Oldukça doyurucu ve lezzetli olan bu tarifimizi diyet menüleri için maalesef ki öneremiyoruz. Develi cıvıklısı tarifini çok sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak cantık pidesi tarifini, ardından Hawawshi tarifi ve son olarak da ıspanaklı pide tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Develi Cıvıklısı Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 400 gram (g) dana kuşbaşı, yağsız, küp doğranmış
    • 125 gram (g) kuzu kuyruk yağı
    • 2 adet köy biberi, küp doğranmış

    Hamuru için

    • 2 su bardağı un
    • 1.5 su bardağı su, ılık
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 su bardağı galeta unu
    • 1 yemek kaşığı kuru maya

    Develi Cıvıklısı Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kabın içerisinde hamur malzemelerini ekleyip, mikserin hamur yoğurma ucu ile pürüzsüz bir kıvam alana dek yaklaşık 10′ yoğurun.
    2. Üzerine nemli bir bez örtüp, 30′ sıcak bir yerde dinlendirin. Harç malzemelerini kap içerisinde karıştırıp, kenara alın.
    3. Fırını 250 dereceye ısıtın. Hamuru 4 bezeye ayırın.
    4. Unlanmış tezgahta oklava ile uzun ve ince şekilde açın. Üzerine ince bir tabaka etli harçtan yayın.
    5. Galeta ununu tezgaha yayıp, pidenin altını bulayıp fırın tepsisine alın.
    6. Yaklaşık 10′ pişirip, oda sıcaklığında 2′ dinlendirin. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Develi Cıvıklısı ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020