En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Divriği Pilavı (Alatlı) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Divriği Pilavı (Alatlı) Tarifi
Divriği Pilavı (Alatlı) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Divriği Pilavı (Alatlı) Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Divriği pilavının, bin yıllık bir geçmişi olduğu söylenir. Günümüzde Sivas sınırları içinde yer alan Divriği’nin meşhur şölen yemeğidir. Eski dönemlerde padişahlara sunulan alatlı pilavı, piştikten sonra duaya geçilirdi. Dua bittikten sonra kazan aşçısına bahşiş verilerek, kazan kapağı açılır ve alatlı Divriği pilavı servis edilirdi. “Yörede Divriği pilavı ne zaman yapılır?” diye soracak olursanız, büyük aile toplantılarında, düğünlerde, bayramlarda ve özel günlerde Divriği pilavı büyük bir özenle hazırlanır! Divriği pilavının yapılışı hem iç pilava hem de etli pilava benzerlik gösteriyor. Tane karabiber, karanfil ve yenibahar gibi zengin aromalı baharatlar, koyun eti, nohut, kuru üzüm ve pirinç ile buluşuyor ortaya leziz mi leziz Divriği pilavı çıkıyor! Divriği pilavı gibi bol aromalı ve farklı iki tarifi daha buraya bırakmak isteriz: avgan pilavı ve bahar pilavı. Mutlaka göz atın! Malzemeler hazırsa konuklarınızın bayılacağı Divriği pilavı tarifine geçelim!

Divriği Pilavı (Alatlı) Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) koyun eti
  • 1 buçuk su bardağı pirinç, 300 gram
  • 2 buçuk su bardağı et suyu, 500 gram
  • 1 adet soğan, küp küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 2 adet karanfil

Divriği Pilavı (Alatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Eti bir tencerede, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve pişmeye bırakın.
  2. Bir kaba kuru üzümü koyup, sıcak su koyun. Böylece su emerek yumuşayacaktır.
  3. Haşlanmakta olan etin üzerine, karabiber, karanfil ve yenibahar serpip, karıştırın. Pişirmeye devam edin.
  4. Bu arada, pirinci üzerine çıkacak kadar sıcak ve az tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve bir kenara alın.
  5. Bir tavada soğanları az tereyağı ile kavurun ve kenara koyun.
  6. Pişen eti süzün ve suyundan 500 gramını pilav için ayırın.
  7. Bir tencereye tereyağı ve soğanı koyup, saydamlaşıncaya kadar kavurun.
  8. Üzerine süzülen etleri koyun. Üzerine nohut ve ıslanmış üzümleri yayarak koyun.
  9. En üzerine de pirinçleri yayıp, Üzerine haşlama et suyu ve tuzunu koyun ve 15 dakika kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  10. Kalan tereyağını eritip, pişen pilavın üzerine gezdirin ve kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakın.
  11. Sıcak pilavı kase içine alın, ters çevirip servis tabağına çıkarın.

Şimdiden ellerinize sağlık! Divriği Pilavı (Alatlı) Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020