Hazırlama Süresi : 45 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 4
Divriği Pilavı (Alatlı) Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Divriği pilavının, bin yıllık bir geçmişi olduğu söylenir. Günümüzde Sivas sınırları içinde yer alan Divriği’nin meşhur şölen yemeğidir. Eski dönemlerde padişahlara sunulan alatlı pilavı, piştikten sonra duaya geçilirdi. Dua bittikten sonra kazan aşçısına bahşiş verilerek, kazan kapağı açılır ve alatlı Divriği pilavı servis edilirdi. “Yörede Divriği pilavı ne zaman yapılır?” diye soracak olursanız, büyük aile toplantılarında, düğünlerde, bayramlarda ve özel günlerde Divriği pilavı büyük bir özenle hazırlanır! Divriği pilavının yapılışı hem iç pilava hem de etli pilava benzerlik gösteriyor. Tane karabiber, karanfil ve yenibahar gibi zengin aromalı baharatlar, koyun eti, nohut, kuru üzüm ve pirinç ile buluşuyor ortaya leziz mi leziz Divriği pilavı çıkıyor! Divriği pilavı gibi bol aromalı ve farklı iki tarifi daha buraya bırakmak isteriz: avgan pilavı ve bahar pilavı. Mutlaka göz atın! Malzemeler hazırsa konuklarınızın bayılacağı Divriği pilavı tarifine geçelim!
Şimdiden ellerinize sağlık! Divriği Pilavı (Alatlı) Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Ramazan 28. Günün İftar Menüsüyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020