En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi
Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Göçmen böreği de denilen Dızmana, Bulgaristan göçmenleri, Rumeli mübadilleri ile Trakya mutfağına taşınan mayalı bir hamur işidir. Orijinal tarifinde içine ekşimik denen bir çeşit lor peyniri konularak hazırlanır ve muhacir çöreği diye bilinir. Halk dilinde macir dızmanası diye de isimlendiren bu Balkan böreği, genellikle sade ya da peynirli olarak hazırlansa da patatesli, kıymalı gibi farklı harçlar da hazırlayabilirsiniz. Sabah kahvaltılarında, çay saatlerine yumuşacık bir lezzet katan dızmana yapımı için tüm detaylar tarifimizde. İşte Dızmana (Göçmen Böreği) tarifi… 1 porsiyon dızmanada yaklaşık olarak 225 kalori bulunur. Yapılışında un kullanıldığı için glisemik indeksi yüksek bir besindir. Bu nedenle diyet yapanlar, şeker hastalığı olanlar tüketimine dikkat etmeli ya da sınırlandırmalıdır. Dızmana, Bulgaristan göçmenleri, Rumeli mübadilleri ile Trakya mutfağına taşınan mayalı bir hamur işidir Orijinal tarifinde dızmana sosu içerisinde kaymak bulunur. Hamur topları bitişik şekilde tepsiye dizilir ve üzerine dızmana sosu dökülerek pişirilir. Bizim tarifimizde bir kap içerisinde kefir, ayçiçek yağı ve yumurtaları çırpıyor ve mayalanan hamurun üzerine ilave ediyoruz. Türk mutfağının vazgeçilmezi, sabah kahvaltılarının en sevileni, çıtır çıtır, mis kokulu böreklere kim hayır diyebilir ki? Su böreği, tava böreği, çiğ börek, peynirli, kıymalı, patatesli kol böreği… İster hazır yufkadan, ister incecik el açmasıyla yapılan hamurdan olsun, enfes böreklerin tadına hiçbir zaman doyum olmuyor. Dünden bugüne börek çeşitleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz sayfamızı ziyaret edin. Hamuru elde açılıyor, içine ne koyarsanız lezzetli oluyor. Karşınızda Boşnak Böreği… Hem besleyici hem doyurucu, kat kat açılan Boşnak Böreği tarifine bayılacaksınız!

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta, beyazı

Harcı için

  • 250 gram (g) lor peyniri
  • çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış

Islatmak için

  • 2 su bardağı kefir
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta

Üzeri için

  • 1 adet yumurta, sarısı
  • 2 tatlı kaşığı Knorr Susam
  • 2 tatlı kaşığı Knorr Çörek Otu

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir sürahiye ılık su ve ılık sütü ekleyin. İçerisine şeker ve mayayı ekleyip, iyice karıştırın. 5 dakika bekletin.
  2. Derin bir kaba un ve tuzu eleyin, ortasına bir havuz açıp yumurta beyazı ve mayalı karışımı ekleyin.
  3. Mikserin hamur aparatı ile düşük hızda pürüzsüz olana dek yoğurun.
  4. Temiz bir kaba alıp, üzerini streç film ile kaplayın. 1 saat sıcak bir yerde mayalandırın.
  5. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  6. Küçük bir kabın içerisinde peynir ve maydanozu karıştırın.
  7. Mayalanan hamurdan bir avuç büyüklüğünde toplar alıp, elinizle yuvarlayın.
  8. Yağlanmış tezgahta elinizle yuvarlak açın. İçerisine hazırlanan harçtan bir kaşık ekleyip, hamuru kapatın.
  9. Hamurları yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerini ıslak bir bez ile kapatıp 30 dakika sıcak bir yerde mayalandırın.
  10. Bir kabın içerisinde kefir,ayçiçek yağı,yumurta ve yumurta sarılarını çırpıp hamurun üzerine ilave edin, üzerini susam ve çörekotu ile süsleyin.
  11. 30 dakika fırınlayıp, oda sıcaklığında soğumaya alın. Servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020