En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Döküm Tavada Antrikot Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Döküm Tavada Antrikot Tarifi
Döküm Tavada Antrikot Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Döküm Tavada Antrikot Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Dana antrikot, gerdan ile kontrfile arasındaki ön bacakların üstünde bulunan kısmından elde edilen bir et çeşididir. Antrikotun lezzetli olmasını sağlayan içerisindeki yağ dokuları hem de ortasından geçen kalın yağ tabakasıdır. Antrikotu pişirmek için döküm tava, ızgara ve fırın tercih edebilirsiniz. Antrikot ızgara hem kolaydır hem de diğer yöntemlere göre daha sağlıklıdır. Bugün biz de sizlere döküm tavada antrikot pişirmenin detaylarını anlatacağız! Diğer pişirme yöntemleri de etin oldukça leziz olmasını sağlasa da döküm tavada dana antrikot aromasını ve yumuşaklığını korumaktadır. Lezzetine lezzet katan bir diğer detay da tereyağıdır! Döküm tavada tereyağlı antrikot hem kurumaz hem de tereyağın aromasını bünyesine katmış olur. Döküm tavada antrikotu pişirmeden önce marine etmeniz de etin lezzetinde büyük etkendir. Nasıl yapacağınız konusunda hiç endişelenmeyin, birazdan anlatacağımız marinasyon yöntemi ile kolayca hazırlayabilirsiniz! Döküm tavada antrikot kaç dakikada pişer diye düşünüyorsanız, sadece 4 dakika olduğunu söyleyelim! Marine edilen ve fırında 30 dakikalık ön pişirmeden geçirilen antrikot, döküm tavada 4 dakika pişirildikten sonra yemeye hazır! Döküm tavada antrikotu sevdiyseniz sizin için iki harika tarifimiz daha var: Kekikli sarımsaklı dana antrikot ve biberiyle antrikot. Mutlaka denemelisiniz!

Döküm Tavada Antrikot Tarifi Malzemeleri

  • 4 dilim antrikot
  • 2 dal taze biberiye
  • 4 dal taze kekik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak, dilimlenmiş
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Servis için

  • 4 adet patates, küçük boy, elma dilim doğranmış
  • 2 yemek kaşığı Knorr Kajun Patates Çeşnisi
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Döküm Tavada Antrikot Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Antrikotları geniş bir kaba alıp, yayın.
  2. Üzerine sarımsak dilimleri ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip, biberiye ve kekikleri bütün olarak ekleyin.
  3. Üzerini streçleyip, tercihen 1 gece, en az 6 saat buzdolabında dinlendirin.
  4. Patatesleri soyup, dilimleyin ve orta boy bir tencereye ilave edin. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin.
  5. Su kaynayana dek orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin, kaynayınca altını kapatıp 15 dakika dinlendirin
  6. Fırını 200 dereceye ısıtın.
  7. Patatesleri süzüp, derin bir kalıba alın. Üzerine yağ ve çeşni ekleyip, iyice karıştırın.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, arada karıştırarak 30 dakika kızartın.
  9. Döküm tavayı yüksek ateşte ısıtıp, bir bez yardımıyla kalan zeytinyağı ile yağlayın.
  10. Oda sıcaklığındaki antrikotları tavaya alıp, yüksek ateşte 2 dakika mühürleyin.
  11. Tavaya taze baharatları ekleyip, etleri çevirin. Tereyağını ilave edin.
  12. Tavayı eğip, eriyen tereyağını tahta bir kaşıkla etlerin üzerine 2 dakika boyunca sürekli alıp gezdirin.
  13. Antrikotları tahta üzerine alıp, 3 dakika dinlendirin.
  14. Dilimleyip, tuz ilave edin. Yanına patates ile servis edin.

Afiyet olsun! Döküm Tavada Antrikot Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020