En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Dondurma Külahı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Dondurma Külahı Tarifi
Dondurma Külahı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Dondurma Külahı Tarifi tam size göre. Dondurma yemeyi daha eğlenceli kılan kornet külah, koni biçiminde hazırlanan bir pastane ürünüdür. İçine dondurma topları konan kornetler, kornet kalıpları çevresine sarılarak pişirilen açılmış şekerli hamurlarla hazırlanır. Yenilebilir bir kap görevi gören dondurma külahı yapımı fikri ise ilk defa 1896 senesinde New Jersey’de yaşayan ve bir İtalyan göçmeni olan İtalo Marcioni tarafından icat ediliyor. Marcioni, 1903 senesinde kornet külah patentini tescil ettirerek ürünü kendi himayesine alıyor. Dondurmanın sıcakla temas etmesi durumunda kolayca eriyen bir yiyecek olması üzerine kolay yenmesini sağlamak üzere düşünülmüş aslında. Koni şekilli bu leziz şekerli hamur hem çıtır çıtır olması hem de lezzetiyle en az dondurma kadar sevilen bir tat. Üstelik illa hazır olarak satın almanıza gerek yok! Evde külah yapımı sanılanın aksine oldukça kolay. Külah yapımı için hazırladığımız dondurma külahı tarifi bu konuda size yardımcı olacaktır. Unutmadan, hamurunuz tavada ya da tost makinesinde çok hızlı pişecektir. Pişirme esnasında hamurun yapışmaması için makine ya da tava yüzeyini yağlamayı deneyebilirsiniz. Kornet külah yaptıktan sonra dondurmanızı servis etmeden önce mutlaka külahlarınızın soğumasını bekleyin! Kornet külah ile servis edebileceğiniz yine ev yapımı kakaolu dondurma ve limonlu dondurma tariflerimiz de buraya bırakıyoruz. Afiyetle… Normal bir kornet külah yaklaşık 20 kaloridir. Külah yapımı için hazırladığınız hamuru tost makinesine daire olacak şekilde ve ince bir formla dökün. Kızarana kadar iki tarafını da pişirip sıcakken şekil verin. Külah yapımı için hazırladığınız hamuru önceden ısttığınız tavaya daire olacak şekilde ve ince bir formla dökün. Kızarana kadar iki tarafını da pişirip sıcakken şekil verin. Kağıttan külah, özellikle mevlit, baby shower, doğum günü, düğün, kına gibi etkinliklerde konuklara şekerleme, lokum ikram etmek için şık ve kullanışlı bir alternatif. 2 adet farklı renk parlak kalın kağıt, makas, çift taraflı bant, yumuşak pelur kağıt ve yapıştırıcı kağıttan külah yapımı için yeterli malzemelerdir. Kolay yapım aşamaları için internetteki pek çok hobi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Dondurma Külahı Tarifi Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı vanilin

Dondurma Külahı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve pudra şekerini kabın içerisinde rengi açılana dek çırpın.
  2. Un, vanilin ve eritilmiş tereyağını ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
  3. Buzdolabına 15 dakika dinlenmeye alın.
  4. Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtıp, yağlayın.
  5. Tersini çevirip, renk alana dek 2 dakika pişirin.
  6. Ocaktan alıp, hemen bir havlu üzerine alın.
  7. Sıcakken bir şişe yardımıyla külah şekli verip, sabit tutarak 2 dakika soğuyup şekil almasını bekleyin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Dondurma Külahı Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020