En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Dondurma Kurabiye Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Dondurma Kurabiye Tarifi
Dondurma Kurabiye Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Dondurma Kurabiye Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Çay saatlerinize çok yakışacak, bir yiyeni bir daha yemeye itecek enfes bir kurabiye tarifimiz var. Dondurma kurabiye tarifi, enfes lezzetiyle çayınızın ve kahvenizin en güzel eşlikçisi olmaya geliyor. Üstelik çok pratik ve hızlı bir şekilde! Haydi gelin, detaylara geçelim.  Dondurma kaşığında damla çikolatalı kurabiye tarifini hazırlamak için mutfağa geçtik. Öncelikle malzeme listemizi bir bir oluşturalım. Tüm malzemelerin buzdolabınızda ve kilerinizde bulunduğunu görünce çok sevineceksiniz! -1.5 su bardağı un -Yarım tatlı kaşığı tuz -Yarım tatlı kaşığı karbonat -250 gram tereyağı (oda sıcaklığında) -1 su bardağı esmer şeker -1 tatlı kaşığı vanilin -1 tatlı kaşığı kahve -2 adet yumurta -1 su bardağı çikolata (damla) Damla çikolatalı dondurma kurabiye tarifinin malzemelerini inceledik ve sıra geldi yapılış aşamalarına! Yapılışı oldukça pratik olan bu tarifimiz 30 dakikada hazırlanıyor ve 15 dakikada pişiyor. 5 ila 10 dakika arası dinlendirip servis edeceğinizi düşünürsek dondurma şeklinde kurabiye tarifimiz 1 saatten kısa sürede midenizde olacak. Haydi gelin, aşamaları inceleyelim şimdi de. Öncelikle derin bir kabın içerisinde tereyağı, esmer şeker, vanilin ve kahveyi, pürüzsüz olana dek mikser ile çırpın. Yumurtaları ekleyip, güzelce karıştırın. Un, tuz ve karbonat ekleyip, düşük hızda karıştırın. Çikolataları ekleyip, spatula ile karıştırın. Dondurma kaşığı ile porsiyonlayıp, buzlukta 2 saat dinlenmeye alın. Fırını 180 dereceye ısıtın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 12 dakika kadar fırınlayıp, tel üzerinde soğumaya alın. Servis edin. Dondurma kaşığı ile kurabiye tarifinin malzeme listesini ve yapılış aşamalarını gördük. Sıra geldi, püf noktalarını paylaşmaya.  Dondurma kaşığı kurabiyesi tarifinin malzemelerini oda ısısında tercih etmelisiniz. Özellikle yumurtaları tarifi hazırlamadan 1 saat önce tezgaha çıkartıp bekletmenizi ve ondan sonra kullanmanızı öneririz. Bunun dışında pişen kurabiyelerinizi direkt servis etmeyin, 5 ila 10 dakika (ilk sıcağının çıkmasını) bekleyin. Bu şekilde kıvamları da daha leziz olacaktır. Dondurma kaşığıyla yapılan kurabiyeyi çayla, Türk kahvesiyle, sütlü filtre kahveyle, meyve sularıyla veya limonatayla tüketebilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri kırıntı haline getirip magnolia ve meyveli tart gibi tariflerde de değerlendirebilir, milkshake gibi içeceklerinizi süslemek için kullanabilirsiniz. Kurabiyeler karbonhidrat bakımından zengin oldukları için mevsim meyveleriyle tüketilmesini ve porsiyonlamada aşırıya kaçılmamasını öneriyoruz. Bir adet dondurma kurabiye yaklaşık olarak 170 kaloridir. Diyet menülerine öneremeyeceğimiz bu tarifimizi kaçamaklarınızda afiyetle tüketebilirsiniz. Dondurma kurabiyesi tarifi, dondurma içermiyor. Sadece dondurma kaşığı ile şekillendiriliyor ve bir top dondurmaya benziyor. Siz dondurmalı tatlı tarifi arayarak buralara kadar geldiyseniz size bazı önerilerimiz olacak! Dondurmalı Kurabiye Kek, Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi ve son olarak da Dondurma Pasta Tarifi. Haydi hepsini deneyin ve favorinizi seçin!

Dondurma Kurabiye Tarifi Malzemeleri

  • 1.5 su bardağı un
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 250 gram (g) tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı damla çikolata

Dondurma Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisinde tereyağı, esmer şeker, vanilin ve kahve ile pürüzsüz olana dek mikser ile çırpın.
  2. Yumurtaları ekleyip, karıştırın. Un, tuz, karbonat ekleyip, düşük hızda karıştırın.
  3. Çikolataları ekleyip, spatula ile karıştırın. Dondurma kaşığı ile porsiyonlayıp, buzlukta 2 saat dinlenmeye alın.
  4. Fırını 180 dereceye ısıtın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  5. 12′ fırınlayıp, tel üzerinde soğumaya alın. Servis edin.

Bu nefis Dondurma Kurabiye Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020